BSK prvi kroz cilj

Nogometaši 1. Međimurske lige prošlog vikenda istrčali su posljednji jesenski krug, a prvi kroz cilj prošao je BSK iz Belice. Pod vodstvom trenera – igrača Danijela Mavričeka Beličanci su superiorno ušli u prvenstvo te su kroz sedam utakmica ostvarili šest pobjeda i remi te bili vodeći na prvenstvenoj ljestvici. Zbog ozljeda i kartona ekipa se je prepolovila da bi stigla četiri uzastopna poraza i gubitak vodeće pozicije.

Ali četiri uzastopne pobjede do kraja jeseni ekipu su podigli ponovno na tron. Uz trenera najveće zasluge pripadaju igračima, ali i upravi kluba na čijem je čelu predsjednik Taradi. Čestitke BSK-u na tituli jeseni, dok je na drugome mjestu Omladinac iz Novog Sela Rok.

Oni su imali veliku priliku osvojiti titulu jeseni, ali su nakon pet uzastopnih pobjeda poraženi u Vratišincu od Sokola. Na trećem je mjestu Graničar iz Kotoribe koji bi se mogao nazvati najveći pehist jeseni. Jer kako protumačiti vodstvo protiv Galeba pa poraz ili vodstvo protiv Sokola od 2:0 te na kraju remi. S ova četiri boda bili bi oni jesenski prvaci, ali uvijek kada su trebali preuzeti vodstvo uvijek im se je desio neočekivani posrtaj.

Mladost iz Svete Marije također je jedno vrijeme bila ozbiljan konkurent za prvo mjesto, ali i oni su igrali promjenljivo što nije dovoljno za vodeću poziciju. Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca je zauzela peto mjesto i može se ocijeniti kao uspjeh. Hodošan je trenutno na šestom mjestu, a on je u prvenstvo krenuo katastrofalno s tri poraza da bi deset utakmica odigrao bez poraza, a u pretposljednjem i posljednjem bio poražen. Sve u svemu rezultat je zadovoljavajući za Hodošan.

Dinamo iz Palovca je na sedmome mjestu, dok treba naglasiti seriju od četiri uzastopne pobjede (od 12. do 15. kola) koje su ga i podigle iz donjeg dijela gdje je dugo boravio. Na polovini tablice je Centrometal od kojeg se ipak više očekivalo. Na devetom mjestu je Naprijed koji je ipak morao više, a na desetom je Podturen koji je mogao osvojiti i više bodova, ali što je tu je.

Trnava je također osvojila 18 bodova i na 10. je mjestu. Ekipa iz Goričana nanizala pet uzastopnih poraza od 8. do 12. kola što je doprinijelo ovakvom plasmanu. Ipak, u posljednja tri kola su ostvarili dvije pobjede i remi te su se i podigli na prvenstvenoj ljestvici. Spartak koji je ušao sa pomlađenom ekipom, Galeb koji pak je u prvenstvo ušao s tri remija te tri posljednja kola izgubio završio je jesen na 13 mjestu. ali mu ekipa sigurno više vrijedi, nego to je trenutni plasman.

Sokol je solidna ekipa koja dok zaigra svaka ekipa ima s njom problema, a da je tako potvrđuje i utakmica s Omladincem u 15. kolu kojeg su visoko pobijedili. Sloga iz Štrigove zauzela je 15. mjesto, a igrala je dobro do devetog kola kada je nanizala šest uzastopnih poraza i na kraju remi i plasman je takav kakav je. Najveće razočaranje jeseni je Polet iz Pribislavca koji je na posljednjem mjestu i koji se mora kroz zimu konsolidirati igrački pojačati jer u protivnom mu se loše piše. Slijedi zimski odmor do početka ožujka kada se nastavlja prvenstvo koje će biti zasigurno jako zanimljivo kako u borbi za prvo mjesto, ali također i tko će ispasti.

Konačna jesenska tablica:
1. BSK 29
2. OMLADINAC (NSR) 28
3. GRANIČAR (K) 27
4. MLADOST (SM) 25
5. JEDINSTVO (GM) 25
6. HODOŠAN 22
7. DINAMO (P) 21
8. CENTROMETAL 20
9. NAPRIJED 19
10. PODTUREN 18
11. TRNAVA 18
12. SPARTAK 17
13. GALEB 17
14. SOKOL 17
15. SLOGA (Š) 15
16. POLET (P) 15

U prvom proljetnom kolu sastaju se: Dinamo (P) – Graničar (K), Hodošan – Omladinac (NSR), Sokol – BSK, Polet (P) – Jedinstvo (GM), Galeb – Centrometal, Sloga (Š) – Mladost (SM), Trnava – Naprijed, Podturen – Spartak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije