STOLNI TENIS Marti Novak bronca na 25. Memorijalu A. T. Stipančića

U petak i subotu se u dvoranama 2. i 3. zagrebačkoga Domu sportova odigrao 25. Memorijalni turnir Antun Tova Stipančić, u znak sjećanja na prerano preminulu ‘zlatnu ljevicu’ hrvatskoga stolnog tenisa. Među 292 igrača i 179 igračica iz naše zemlje i inozemstva, koji su se natjecali u deset kategorija, od najmlađe kadetskih do seniorskih, bilo je i sedmero naših, od kojih je, već uobičajeno, najbolji rezultat postigla dama, Marta Novak iz Stolnoteniskoga kluba Putjane.

Ona se natjecala u kategoriji mlađih kadetkinja i među 46 igračica sa Zrinkom Rebić iz GSTK Zagreba podijelila treće mjesto iza pobjednice Dore Ćosić iz Bosne i Hercegovine i drugoplasirane Brune Borovec iz varaždinskoga STARR-a. Do polufinala je došla prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini gdje je savladala sve tri protivnice, pobjedama u šesnaestini finala nad Emom Fučkar iz Zaboka, osmini finala Tamarom Nakić iz GSTK Zagreba i četvrtfinalu Jelenom Vukelić iz STK Varaždina, od kojih je godinu dana mlađa.

Iza nje uspjehom bismo svrstali Karla Jambora iz MSTC Čakovca, koji je igrao u kategoriji seniora i s dvije pobjede i jednim porazom drugim mjestom ušao u završnicu, ali je zatim u šesnaestini finala ispao od Frane Runjića iz Pule.

S drugoga mjesta, također s dvije pobjede i jednim porazom, u finalno razigravanje se plasirao i njegov klupski kolega Filip Godina u kategoriji juniora, ali je turnir završio porazom u šesnaestini finala od Slovenca iz Vesne Zalog Lavriča. Skupinu je kao drugi, s dvije pobjede i jednim porazom prošao i treći član MSTC Čakovca na turniru Matija Strbat u kategoriji mlađih kadeta i pobjedom nad Kumarom iz GSTK Zagreba od 3:1 bio uspješan u prvom kolu završnice, ali je zatim i on ispao u šesnaestini finala, i to od Banjalučanina Pejića.

Od onih koji su dohvatili završnicu za kraj smo ostavili Nou Vreska iz Mihovljana. On je u kategoriji kadeta sa sve tri pobjede bio prvi u svojoj skupini i pobjedom nad Ambrozom iz HASTK Mladosti plasirao se u osminu finala. Ždrijeb ga, međutim, kao i često do sada, zatim nije mazio, jer mu je dodijelio Lovru Zovka iz GSTK Zagreba protiv kojega se dobro držao, dobio i prvi set, ali na kraju izgubio s 3:1 i tako završio turnir. Slično kao i pred dva tjedna na 13. Memorijalu Mirka Abramovića u Varaždinu gdje se također plasirao u osminu finala, a mi smo ga greškom ‘eliminirali’ kolo prije, u šesnaestini finala pa mu se zato ispričavamo.

Od naših igrača u Zagrebu su u kategoriji kadeta nastupali još Denis Toplek iz Mihovljana i Hrvoje Vurušić iz Putjana, ali nisu prošli kvalifikacije, jer je Toplek, inače mlađi kadet, s jednom pobjedom i dva poraza, u svojoj skupini bio treći, a Vurušić sa sva tri poraza četvrti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije