MARIO NOVAK: ‘Cilj nam je omasovljenje košarke’

Košarkaši Međimurja, nakon što su pobjedom 82:66 otvorili ovogodišnje prvenstvo 2. muške košarkaške lige Sjever, ove nedjelje gostuju u Virju kod Podravca 2. Trener Čakovčana Mario Novak bio je zadovoljan igrom koju je njegova ekipa pružila u prvom kolu na gostovanju u Koprivnici.

‘Nakon početne nervoze posložili smo se u obrani i upravo je igra u obrani omogućila protunapade i brza rješenja u napadu. Na poluvremenu smo imali plus 21 i mirno smo priveli susret kraju’, izjavio je Novak. O nedjeljnom gostovanju u sklopu drugog kola kod Podravca 2 rekao je kako je riječ o mladoj ekipi koja se natječe u ligi van konkurencije. Riječ je o juniorima Podravca kojima su priključeni igrači koji ne dobe puno minutaže kod prve ekipe.

‘U Virju nećemo odstupati od našeg plana. Cilj nam je afirmirati naše mlade igrače, ustabiliti klub, a kroz dvije-tri godine od onih koji stasaju stvoriti okosnicu momčadi’, naglasio je Novak dodavši kako rezultat nije imperativ. +Želimo pojačati našu školu košarke, a 1. ekipa će biti kruna našeg, nadam se, kvalitetnog i ispravnog rada’, kazao je.

Smatra kako svaki klub treba imati barem trojicu iskusnih igrača koji svojim radom i angažmanom mogu poslužiti ostatku tima kao uzor. Iza trenera čakovečkog drugoligaša bogata je igračka karijera u prvoligaškim klubovima te će i sam imati puno toga za prenijeti na mlađe generacije. No, ističe kako prvotni cilj kluba, ali i njega nije kratki rok već dugoročno omasovljenje košarke i stvaranje košarkaškog centra u Čakovcu.

‘Želimo stvoriti jednu pozitivnu košarkašku priču‘, rekao je Novak. Paralelno s tim planovima kvalitetno će raditi na prvoj ekipi i natjecanju 2. muške košarkaške lige sjever, u kojoj Čakovčani redovito ili osvajaju vrh ili su mu jako blizu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije