STOLNI TENIS Marta Novak najdalje na 20. Memorijalu Matija Gregić

U subotu i nedjelju u Osijeku je u osam kategorija odigran jubilarni 20. Memorijal Matija Gregić, na kojemu se natjecalo i šestero članova međimurskih klubova. Najdalje od naših predstavnika probila se jedina igračica među njima, Marta Novak iz STK Putjana, koja je u kategoriji mlađih kadetkinja izborila plasman u četvrtfinale gdje je s 3:1 ispala od Sare Radak iz Čelareva (Srbija).

Među igračima u kategoriji mlađih kadeta Matija Strbat iz MSTC Čakovca plasirao se u završnicu i nakon pobjede u šesnaestini finala nad Šebeljom iz Opatije u osmini finala tijesnim rezultatima u sva tri seta s 3:0 ispao od Lozušića iz GSTK Zagreba. U istoj kategoriji Putjančan Ivor Colev u kvalifikacijama je dobio jednu partiju i bio treći u skupini pa je ispao iz natjecanja.

Osminu finala je, drugim mjestom u skupini u kategoriji kadeta, izborio Noa Vresk Iz Mihovljana i tu s 3:0 u tijesnim setovima ispao od Puljana Milohanovića, a drugi u svojim skupinama u kategoriji juniora su bili Filip Godina, Stjepan Škoda te Vresk koji se natjecao i među juniorima. U šesnaestini finala ždrijeb je odredio međusobni susret Škode i Vreska, koji je s 3:1 dobio iskusniji Škoda, a Godina je nakon borbe u pet setova eliminirao Lackovića iz osječkoga Vodovoda. Međutim, to je za njih bio kraj, jer je zatim u osmini finala Škoda s 3:1 ispao od Kramarića iz GSTK Zagreba, a Godina istim rezultatom od Bana iz HASTK Mladosti.

U istoj kategoriji skupinu, u kojoj je bio treći, nije prošao Dominik Toplek iz STK Mihovljana. Inače je ovogodišnje jubilarno izdanje bilo veoma kvalitetno uz nastup mnogobrojnih jakih igrača i igračica iz Srbije, koji su osvojili prva mjesta u kategorijama juniora, seniora i mlađih kadetkinja, a od hrvatskih predstavnika prvim su se mjestima istakli Zlatkov iz Dugoga Sela među mlađim kadetima, Ban iz HASTK Mladosti među kadetima, Hana Arapović (TIS) u kategoriji kadetkinja, Ema Marn iz Malinske Dubašnice među juniorkama i Petra Petek iz STK Varaždina u kategoriji seniorki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije