STOLNI TENIS: Žetva medalja MGK Drave na 1. Regionalnom turniru za najmllađe

Stolnoteniski klub Šenkovec u nedjelju je bio domaćin 1. Regionalnog turnira za najmlađe kategorije stolnotenisača i stolnotenisačica – limače/limačice i najmlađe kadete/najmlađe kadetkinje. Podsjetio je turnir na dobra stara vremena kada su se redovito održavali takvi turniri, a sada su vraćeni promjenom sustava natjecanja u Hrvatskom stolnoteniskom savezu.

U četiri kategorije natjecala su se ukupno 32 igrača i igračica, a s 13 su prednjačili članovi MGK Drave iz Žabnika u Varaždinskoj županiji, koliko ih je ukupno bilo iz međimurskih klubova Kos-Kotoribe, Putjana i Šenkovca. Dječaci i djevojčice, koje u Žabniku treniraju otac i sin Vilim i Velimir Šagi, osvojili su i najviše, čak 9 medalja – 2 zlatne, 3 srebrne i 4 brončane, što je više od polovice ukupno podijeljenih odličja.



Najmanje natjecatelja, tek 3, natjecalo se u kategoriji klinaca, a jedini međimurski predstavnik Matija Volf iz Putjana je nakon poraza od pobjednika Davida Marčeca iz MGK Drave i pobjede nad Vitom Puklavcem iz varaždinskoga STARR-a osvojio drugo mjesto.



Među 6 klinceza u finalnom srazu dviju Žabničanki uspješnija od Katje Žganec je bila Lorena Horvat, a treće mjesto su podijelile njihove klupske kolegice Marija Topolovec i Leona Pacalat. Hana Sović iz Kos-Kotoribe bila je treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini pa je završila na podjeli petoga i šestog mjesta.

Najviše natjecatelja, njih 12, igralo je u kategoriji najmlađih kadeta. U finalu već afirmiranih igrača član STK Varaždina Simon Dvorski je s 3:1 nadjačao Vitu Milaka iz MGK Drave, a brončane medalje su osvojili Leon i Luka Ptiček iz MGK Drave. Vrlo dobro turnir je odigrao Ivor Colev iz Putjana, koji se drugim mjestom u skupini plasirao u završnicu, ali je u četvrtfinalu s 3:1 ispao od Luke Ptičeka. Članovi Kos-Kotoribe Marko Knez i Dorian Pišpek su s po jednom pobjedom bili treći u svojim kvalifikacijskim skupinama, a Teo Kolar iz Šenkovca i Karlo Perčić iz Putjana su završili na četvrtim mjestima.



Među 11 najmlađih kadetkinja najuspješnija je bila igračica Koprivnice Nika Šaš, koja je u finalu bila bolja od Lare Pacalat iz MGK Drave, a medaljama za treće mjesto su se okitile Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe i Franka Mesarić iz Putjana. Treća mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama osvojile su Hana Jurinec iz Šenkovca i Nina Friščić iz Kos-Kotoribe, a četvrta Larisa Ladić iz Putjana, te u skupini u kojoj su čak 3 igračice upisale po 1 pobjedu i 2 poraza pla su o njihovom poretku odlučivali rezultati međusobnih susreta, Rebeka Varga iz Šenkovca.

Turnir je odlično u dvorani SC Gorčica organizirao Stolnoteniski klub Šenkovec, a medalje je najboljima podijelio njegov predsjednik Dražen Korent.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije