NAJAVA RIBOLOVNIH natjecanja ovog vikenda

U subotu i nedjelju, 30. rujna i 1. listopada, završava se Prvenstvo HŠRS u ligama mladeži. U toj ligi od osam kola održano je šest kola. Liga mladeži HŠRS sastoji se od 3 kategorije, kadeti U – 15, juniori U – 20 i mlađi seniori u – 25.

U kategoriji kadeta U15, momentalno je u vodstvu Marta Mesarek iz Ostriža Novakovec, koja će najvjerojatnije i zadržati tu poziciju, druga je Adrijana Komorski iz Drave Donji Mihaljevec, treći Marko Horvat iz Soma Kotoriba, i oni imaju izgledne šanse za zadržavanje momentalne pozicije. Na četvrtom je mjestu Karlo Strbad iz Klena Sveta Marija a na 8. mjestu Matija Orehov iz Glavatice Prelog.



U juniorskoj kategoriji U20, u vodstvu je Erwin Škoda B-šport Koprivnica (porijeklom iz Kotoribe), drugi je Matko Dražić Bjelka Sunja, a treći Luka Šuker iz Štuke Petrinja. U ovoj kategoriji za ulazak u reprezentaciju bori se i Sara Strbad koja je momentalo na petoj poziciji i ima izgledne šanse zbog domaćeg terena. U toj ligi nastupaju Marijana Mutak i Iva Jagec iz Mure Mursko Središće, dok su Marko Golubić i Ema Višnjić iz Klena Sveta Marija odustali.

U kategoriji mladi seniori U25, vodi Alan Perko iz Glavatice Prelog, drugi je Dino Hrenar iz Bjelke Sunja, treći Mario Pejaković iz Mrene Nova Gradiška, četvrti je Mihael Pongrac, a šesti Domiik Peter obojica iz Klena Sveta Marija.

Natjecanja (subota i nedjelja) će se održati na odvodnom kanalu HE Dubrava staza 2 kod Donje Dubrave. Nakon održanih natjecanja ovog vikenda, prvih pet natjecatelja u svakoj od kategorija, činit će reprezentaciju Hrvatske za svjetsko prvenstvo slijedeće godine.

Prijave natjecatelja i proglašenje rezultata te podjela nagrada biti će u ribičkom domu Klena Sveta Marija. Prijave su do 7 sati, priprema natjecanja započinje u 8 sati a samo natjecanje od 10 do 14 sati.



Klupsko natjecanje Sportsko ribolovnog kluba Klen iz Svete Marije u disciplini Lov ribe umjetnom muhom (Flay Fishing)

Klupsko natjecanje će se održati na Drenažnom jarku u predjelu potkova u Svetoj Mariji. Pošto je ovo jako zahtjevna, odnosno jedna od najtežih disciplina u ribolovnom sportu, Klub poziva svoje članove i ribiče umjetnom muhom koji nisu članovi da dođu na ovo natjecanje. Mogu sudjelovati sve kategorije natjecatelja.

Natjecanje će se održati u subotu 30. rujna u popodnevnim satima. Prijava je u ribičkom domu Klena iz Svete Marije do 13 sati. Natjecanje će se provesti u tri rude po 1 sat ribolova. Na natjecanju se lovi mušičarskim priborom i umjetnim muhama / mamcima a udice moraju imati stisnute kontra kuke. Pošto je ova disciplina na području Međimurja u razvoju, još jednom pozivaju natjecatelje te discipline da se prijave na ovo natjecanje.

Pozivaju se ribiči i simpatizeri ribiča da dođu pogledati ova natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije