PET NASLOVA državnih prvaka Hrvatske mladih streličara

Protekle nedjelje Streličarski klub Sesvete i Hrvatski streličarski Savez bili su organizatori vanjskog Prvenstva Hrvatske za djecu do 12 i 14 godina. Na ovom prvenstvu nasupilo je pedesetak djece iz jedanaest klubova čitave Hrvatske. Na vanjskom prvenstvu uvijek nastupa nešto manji broj natjecatelja nego u dvorani jer su daljine na koje se puca veće i samo najspremniji streličari mogu otpucati čitav turnir. Vrijeme se smilovalo djeci i poštedilo ih kiše koja je uporno padala puna 24 sata prije prvenstva i srećom stala tik pred sam početak natjecanja.

Naši streličari iz Katarina Zrinski Čakovec i ovaj put bili su najbrojniji na prvenstvu, a isto tako bili su i najuspješniji, pošto su osvojili šest pojedinačnih i dvije ekipne medalje – od toga pet zlatnih, što znači pet naslova državnih prvaka Hrvatske.

Pošto je turnir održan zadnji dan prije početka nove školske godine, naši su mali streličari odlično iskoristili praznike i maksimalno se pripremili za ovo prvenstvo, što se na kraju i svima vratilo u vidu osvojenih vrijednih medalja.


U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Hrvatske osvojio je Jan Zadravec, dok su njegovi kolege Teo Štrukelj i Vid Muškinja završili turnir s istim brojem krugova, ali je Teo pogodio jednu desetku više i osvijio srebrnu medalju, a Vid je osvojio brončanu medalju.

Ekipa u sastavu Jan Zadravec, Teo Štrukelj i Vid Muškinja osvojila je zlatnu medalju i naslov državnih prvaka Hrvatske. U kategoriji dječaka do 14 godina Nikola Brezovec osvojio je zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Hrvatske.


U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina Matija Talaš odlično se borio čitavi turnir sa jakom konkurencijom i na kraju je uspio osvojiti treče mjesto i brončanu medalju. U istoj kategoriji Mihael Trupković zauzeo je peto mjesto, dok je Leon Kolarić zauzeo sedmo mjesto. Ekipa u sastavu Matija Talaš, Mihael Trupković i Leon Kolarić osvojila je zlatnu medalju i naslov državnih prvaka Hrvatske.

U stilu složenog luka, dječaci do 14 godina nastupio je Štefan Granatir i osvojio zlatnu medalju i naslov državnog prvaka Hrvatske. Svim osvajačima medalja velike čestitke.

Ovim natjecanjem završeni su vanjski turniri za djecu, a pripreme za vanjsko prvenstvo Hrvatske kadeta, juniora i seniora u punom su tijeku jer će prvenstvo za te kategorije biti na rasporedu za tri tjedna u Zadru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije