REKORDNIH 1106 NATJECATELJA na 21. Međimurje Openu

>> REKORDNIH 1106 NATJECATELJA na 21. Međimurje Openu

U subotu u Čakovcu je održan 21. međunarodni karate turnir Međimurje Open u organizaciji Karate kluba Globus Čakovec. I ove godine ostvaren je rekordan odaziv – nastupilo je čak 112 klubova s ukupno 1106 natjecatelja iz čak 11 država (Francuska, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Italija, Austrija, Srbija, Crna Gora, Egipat, Makedonija i Hrvatska).



Ovo je bio rekordan odaziv sa više od 1100 natjecatelja (prošle godine 960) čime je Međimurje open potvrdio status top turnira u Hrvatskoj i zemljama regije. Broja prijavljenih natjecatelja bio bi i veći ali pošto je maksimalni kapacitet dvorane osam tatamija organizatori su morali zaustaviti prijave tri dana prije turnira.



Natjecanje je otvorio gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, a otvorenju su prisutvovali i Sandra Herman (zamjenica župana Međimurske županije), Zoran Vidović (zamjenik gradonačelnika grada Čakovca) te Stjepan Čelan (predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije – EKF).



U vrlo jakoj konkurenciji veliki pehari i nagrade za najbolje klubove pripale su:
1. mjesto – MTK-Dynamic Karate Team Budapest (10 zlatnih medalji i ukupno 58 bodova)
2. mjesto – Karate Zveza Slovenije (9 zlata i ukupno 52 boda)
3. mjesto – KK Energija Banja Luka (5 zlata i ukupno 38 bodova)



Od Međimurskih klubova najuspješniji je bio KK Globus iz Čakovca na 6. mjestu u poretku sa osvojenih 6 zlatnih medalja, Karate Centar Šenkovec osvojio je 4 zlatne medalje a KK Mala Subotica i KK Međimurje po 2 zlata. Kompletne rezultate u svim kategorijama možete pogledati na www.ekarate.eu.



Karate klub Globus zahvaljuje svim natjecateljima, trenerima, klubovima i reprezentacijama na dolasku i sportskom druženju i nadamo se da se vidimo sljedeće godine na 22. međunarodnom karate turniru Međimurje Open. Također se zahvaljuje generalnom pokrovitelju Gradu Čakovcu te svim ostalim sponzorima, donatorima, volonterima i simpatizerima kluba, bez kojih ne bi mogli organizirati ovaj sportski događaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije