VIDEO I FOTO ‘Kotoripska petnajstica’: Igor Goričanec ponovo najbrži

Unatoč oblačnom i vjetrovitom vremenu, trećoj Kotoripskoj petnajstici odazvao se pozamašan broj trkača. Trkački klub Kotoripski begači bio je uzoran domaćin 3. kros utrke kod ribičkog doma ‘Som’ u Kotoribi.

Na tom je mjestu bio start i cilj utrke duljine 15,3 kilometra, a staza prolazi nasipom uz rijeku Muru i uz posebni ornitološki rezervat ‘Veliki Pažut’. Održana je i utrka građana na 3,15 kilometara.

Kotoripska petnajstica odvijala se u kategorijama seniorke i seniori (rođ. 1978. i mlađi), veteranke (rođ. 1977. i starije), veterani 1 (rođ. 1968. do 1977.) i veterani 2 (rođ. 1967. i stariji). Za prva 3 natjecatelja svake kategorije osigurane su medalje i pokali te dry fit majice, a po završetku utrke topli obrok za sve natjecatelje.

Prije samog proglašenja najboljih, natjecatelje i okupljene posjetitelje dočekalo je malo iznenađenje. Na terasi doma goste su orijentalnim plesovima zabavljale plesačice iz grupe Talisman. Nakon njihovog nastupa, klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Damirom Matotekom uručilo je medalje i pehare najbržim trkačima.

Najviše razloga za slavlje ponovo je imao Igor Goričanec, koji je u konkurenciji seniora bio najbolji treći put zaredom. Iza njega plasirali su se Tihomir Cenko i Dinko Solić. Kod seniorki, najbolja je bila Mateja Kaniški, Višnja Čonkaš bila je druga, a treće mjesto zauzela je Iva Mikulić.

U kategoriji veterana 1 pobjedu je odnio Dalibor Horvat. Darko Petak plasirao se na drugo mjesto, a broncu je osvojio Ivica Plantak. Kod veterana 2 najbolji je bio Dejan Kržina, drugoplasirani je Stjepan Furdi, dok je Petar Barić osvojio treće mjesto. U konkurenciji veteranki, najbolja je bila Alenka Horvat, potom Sandra Vaser, a Mirjana Mlinarić zauzela je treće mjesto.

Utrka građana i ove je godine okupila lijep broj natjecatelja. Kod žena, najbrža je bila Marija Kosi, Dunja Mikec osvojila je drugo mjesto, a iza nje plasirala se Mia Furdi. U konkurenciji muškaraca najbrži je bio Nemanja Vukotić, srebrnu medalju osvojio je Goran Mihinjač, a Damjan Kukec bio je brončani.

Kotoripski begači tako su se još jednom iskazali u organizaciji utrke, u čemu im je pomogla Općina Kotoriba, tvrtka Beciklin, Pizzerija Majo te Damir Markač. Da ‘Begači’ dobro rade, dokazuje sve veći broj natjecatelja, ali i posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije