ŠENKOVEC Novi koševi na igralištu u Šenoinoj ulici

Košarkaško igralište u Šenoinoj ulici, doživjelo je ‘face lifting’ – postavljeni su novi koševi. Prva je to veća rekonstrukcija nakon izgradnje igrališta prije skoro 20 godina. Tijekom dva desetljeća košarkaško igralište, ali i obližnje igralište za djecu, postalo je mjesto ispunjena slobodnog vremena brojnih obitelji koji žive u tom dijelu Šenkovca.

Investiciju vrijednu 10.000 kuna, koja uključuje nove pocinčane nosače, zaštitu na nosačima, nove table i nove zglobne obruče, Općina Šenkovec financirala je iz vlastitih sredstava.

Kako je rekao načelnik Saša Horvat posebnost ove investicije je da su je potaknuli sami građani. Objasnio je kako ga je prošle godine skupina građana koja redovito koristi igralište obavijestila o lošem stanju postojećih koševa.

“Nakon razgovora s “haklerima” na samom igralištu uvjerili smo se da ti koševi osim što loše vizualno izgledaju postaju i prijetnja sigurnosti. S obzirom na to da iz općinskog proračuna svake godine saniramo jedno igralište obećao sam kako ćemo u 2017.-toj na listu prioriteta staviti postavljanje novih koševa i to smo odradili. Veseli me što se na novim koševima doslovce odmah po postavljanju počelo haklati” izjavio je Horvat.

No, čelni čovjek Šenkovca nije tu stao već je najavio dodatnu investiciju u obnovu i nabavku novih igrala na obližnjem dječjem igralištu. Smatra kako žitelji, pogotovo sve veći broj mladih obitelji u tom dijelu Šenkovca, to zaslužuju.

“Ukoliko će nam financijske prilike u općinskom budžetu to dozvoliti onda ćemo košarkaško igralište u Šenionoj i rukometno igralište u Knezovcu prevući s novim slojem asfalta. Time bismo nadmašili plan obnove igrališta za 2017.-tu” optimističan je načelnik Horvat.

Dodao je kako su stari koševi obnovljeni i postavljeni na igralište u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Gorčica. “U principu smo jednim potezom dobili dva nova igrališta, a “hakleri” iz Šenoine su obećali kako će na igralištu u Gorčici povući linije za košarkaški teren” kazao je.

Načelnik Šenkovca pohvalio je inicijativu mještana istaknuvši pritom kako je to odličan primjer suradnje između lokalne samouprave i građana, koji su se odužili postavljanjem selfi slike na službenu općinsku facebook stranicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije