9. PRILOČKI MTB maraton

Jedna od najbrojnijih i najpopularnijih utrka u ovom dijelu Hrvatske je sigurno Priločki maraton, koji ove godine slavi deveti rođendan. Riječ je o teškoj utrci koja je mješavina ceste, makadama, teških uspona i dugih ravnih dijelova. Priločki maraton je najbrojnije natjecanje u organizaciji BK Prelog. Zbog teške organizacije članovi kluba daju sve od sebe kako bi se utrka duga gotovo 180 km odvozila što bezbolnije.

Utrka se vozi sa startom u Prelogu, prvom kontrolnom točkom na vrhu Kalnika, zatim drugom kontrolnom točkom na vrhu Ivanščice te četvrte kontrolne točke na najvišem vrhu Međimurja, Mohokosu s ciljem u Prelogu. Dolazak do svake kontrolne točke je vremenski ograničen te se desilo nebrojeno puta da neki natjecatelji moraju odustati tik pred samu kontrolnu točki. Najčešće se to događa na ubojitom usponu na vrh Ivanščice.



Već dvije godine vozi se i mali maraton s dvije kontrolne točke na vrhu Kalnika i Drenovcu. Organizacijom ovakvog maratona dugog 80 km s manjom visinskog razlikom daje se prilika i nešto slabije spremnim biciklistima.

Za siguran povratak ozlijeđenih vozača te onih koji nisu imali sreće sa biciklom BK Prelog je organizirao takozvanu Metlu. Servisni kombi s rezervnim dijelovima koji prvotno pokuša popraviti bicikl, a ukoliko nema drugog izlaza, pokupi vozača ili vozačicu koja nije imala sreće. Na svakoj kontrolnoj točki je osigurana okrjepa te hrana. Onaj tko je vozio Priločki maraton prethodnih godina zna kako dobro sjeda tjestenina koju dobijete na vrhu Ivanščice.


Priločki maraton se tradicionalno vozi pred kraj mjeseca svibnja pa se s nestrpljenjem očekuje start kako bi se provjerila fizička sprema pred nastavak sezone. Mnogi vozači koriste upravo Priločki maraton za dodatne pripreme i odgovor na pitanje u kakvom su stanju njihove noge, psiha te izdržljivost. Za što lakši kraj utrke organizator se pobrine s vrijednim nagradama, hladnim pićem te pizzama koje se itekako brzo pojedu.

Na ovogodišnji maraton za sada je prijavljeno 20 vozača. Prijave se primaju do samog starta u 8,00h, 20. svibnja. Ovako zahtjevnu utrku bez pomoći sponzora bilo bi teško organizirati tako da im se ovim putem zahvaljuju.

>>> Više informacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije