TOTHOVA I PRIŽMIĆ do pobjedničkog naslova pojedinačno i u paru

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi završen je osamnaesti CROATIA Cup, međunarodni teniski turnir za dječake i djevojke do 12 godina uvršten je u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 29. travnja do 5. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupiilo je osamdesetak natjecatelja iz šesnaest država: SAD-a, Češke, Velike Britanije, Francuske, Austrije, Srbije, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Litve, Njemačke, Slovačke, Poljske i Hrvatske. Brojem sudionika i brojem država turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.



U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Luka Prižmić iz Hrvatske, prošlogodišnji pobjednik turnira i najbolji hrvatski igrač do 12 godina i Austrijanac Sebastijan Sorger. U susretu bez neizvjesnosti Luka Prižmić svom protivniku prepustio je tek dva gema.

U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila slovačka igračica Emma Tothova koja je u finalnom susretu bila bolja od Jaquelyn Ogunwale iz Velike Britanije.



U konkurenciji parova turnir su osvojili , oba iz Hrvatske. U finalnom susretu zasluženo su slavili protiv Jakuba Jiri Neumanna iz Češke i Simona Norrmana iz Slovačke. Plasman u finale turnira parova za djevojčice ostvarile su Slovakinje Sara Sarinova i Emma Tothova i Madeleine Joffe iz Francuske i Natalie Paterova iz Češke. Pobjeda je pripala slovačkim igračicama.

Utješni turnir u konkurenciji dječaka osvojio je Marko Maksimović (BiH) pobjedom u finalnom susretu protiv Zalan Sandor Savaya iz Mađarske. U konkurenciji djevojčica utješni turnir osvojila je Tena Rajki pobjedom protiv Tare Sladaković.

Na turniru je u jakoj međunarodnom konkurenciji nastupio i član Punčeca Roko Babić koji je zaustavljen u prvom kolu glavnog turnira. Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu, u tome da daje priliku mladim igračima, posebno Hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva. Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.



REZULTATI
Glavni turnir
Dječaci, četvrtfinale: Prižmić Dino (Hrv) – Mulalić Edin (BiH) 75 62, Jurina Patrik (Hrv) – Retelj Jani (Slo) 62 63, Allen Walker (SAD) – Voljavec Antonio (Hrv) 67 60 63, Sorger Sebastian (Aut) – Dodig Matej (Hrv) 63 62
Polufinale: Prižmić – Jurina 62 62, Sorger – Allen 62 63
Finale: Prižmić – Sorger 61 61
Djevojke, četvrtfinale: Ogunwale Jaquelyn (VB) – Marčinko Petra (Hrv) 75 62, Rowinska Malvina (Pol) – Stojanović Leontina (Slo) 75 63, Tothova Emma (Svk) – Paterova Natalie (Češ) 63 61, Tarocco Leticia (Hrv) – Milić Ela Nala (Slo) 64 62
Polufinale: Ogunwale – Rowinska 76 62, Tothova – Tarocco 64 26 60
Finale: Tothova – Ogunwale 64 61
Parovi dječaci finale: Dodig / Prižmić (oba Hrv) – Neuman (Cze) / Norrman (Svk) 67 63 10-5
Parovi djevojke finale: Sarinova / Tothova (obje Svk) – Joffe (Fra) / Paterova (Cze) 60 61
Dječaci utješni turnir: Maksimović Marko (BiH) – Savay Zalan Sandor (Mađ) 64
Djevojke utješni turnir: Rajki Tena (Hrv) – Sladaković Tara (Hrv) 62

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije