NAJMLAĐI BICIKLISTI ‘okupirali’ Perivoj Zrinski

>> NAJMLAĐI BICIKLISTI “okupirali” Perivoj Zrinski

Titulu grada bicikala Čakovec je ove subote opravdao zahvaljujući serijalu Športku u sklopu kojeg je održana peta sportska subota – biciklijada. Više od 300-tinjak predškolaraca i njihovih roditelja u prijepodnevnim satima vožnjom kroz čakovečki Perivoj Zrinski uspješno je odradilo još jednu etapu iznimno uspješnog Športka kojeg 12-tu godinu zaredom organizira Udruga za sport djecu i madeži. Kako je rekla tajnica udruge Tea Kolarić, biciklijada tradicionalno privuče najveći broj sudionika, a izuzetak nije bila ni ova suncem okupana subota.



Pohvalila je sve sudionike jer su se pridržavali svih dogovorenih pravila, posebno upotrebe zaštitne kacige. – Baš svi sudionici biciklijade imali su kacige, a zanimljivo je bilo vidjeti i neke od roditelja s kacigama, kazala je.

Biciklijada je bila podijeljena u dva dijela. U prvom, svoj krug oko čakovečkog Starog grada provezli su najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja.



Kasnije su ‘đir’ po parku imali i oni stariji koji su već sami naučili pedalirati. Mališane su kroz vožnju predvodili volonteri pa je sve teklo kao po loju. Organizaciju Športka hvale dvije prijateljice Ana Simon i Asja Supančić Balog.



– Već smo treću godinu s Vanjom na Športku i oduševljeni smo, kazala je 35-godišnja Ana iz Čakovca. Njezina vršnjakinja Asja pak je kazala kako njezino starije dijete Lovro biciklijadu smatra vrhuncom Športka. – To je uzbuđenje od jutra i jako je sretan. Šteta što sada kreće u školu pa više neće moći sudjelovati, ali imamo mlađu Reu koja će sljedeće godine sigurno krenuti po sportskim subotama, izjavila je Asja.



Vanja, Lovro i brojna druga vrtićka djeca do kraja serijala moraju odraditi još dvije sportske subote, kros u dvorištu čakovečkih Gradskih bazena i tenis na terenima Franjo Punčec. Nakon toga će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja. Iz Udruge se zahvaljuju Grada Čakovcu, glavnom pokrovitelju, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije