PREKO 200 tenisačica i tenisačica iz 16 zemalja u Čakovcu

18. izdanje Croatia cupa, međunarodnog turnira za djevojčice i dječake do 12 godina, na terene Teniskog kluba Franjo Punčec u čakovečkom središtu privuklo je preko 200 tenisačica i tenisača iz 16 zemalja. Turnir je od 2000. godine uvršten u službeni kalendar Europske teniske federacije i jedan je od najznačajnijih turnira za tu uzrasnu kategoriju u široj regiji.



Govoreći na svečanom otvorenju turnira predsjednik kluba Josip Sabolek istaknuo je kako Teniski klub Franjo Punčec godišnje organizira nekoliko značajnih međunarodnih turnira. Pohvalio se kako je čakovečki teniski klub bogate tradicije, ali i odličnih sadašnjih rezultata te da spada u sam hrvatski vrh. O značaju turnira pak je rekao da je prvi hrvatski turnir za mlađe kategorije koji je uvršten u kalendar Tennis Europe te da su na njemu igrali brojni, danas poznati igrači.



Jedan od njih je i Borna Čorić koji ga je čak i osvojio. Turnir je otvorio čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji se osvrnuo na 90-godišnju tradiciju kluba i spomenuo jednog od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena, Franju Punčeca po kojem klub i nosi ime.



Čestitao je organizatorima što na ovaj, ali i druge načine promoviraju Čakovec. Tenisačima je zaželio što više sportskih uspjeha i da sa sobom ponosu lijepe uspomene. Finlani mečevi na rasporedu su u petak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije