ŽETVA MEDALJA za gimnastičare Macana

Topliji i sunčaniji dani s kojima se asocira ljetna žetva nikako da nam dođu, ali to očito ne vrijedi za Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan čiji članovi, očito, su obasjani zlatnim suncem. Naime, na u subotu održanom 1. Kolu hrvatskog kupa u sportskoj gimnastici – Regije sjever u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću Čakovčanke i Čakovčani su napravili pravu žetva medalja.



30 gimnastičara pod trenerskim palicama Damira Fotaka, Matije Novaka, Marije Zadravec, Tatjane Goverdovskaie uzelo je sveukupno 14 odličja. Osim što su s devet zlata, četiri srebra i jednom broncom dokazali da su među najboljima u regiji sjever, naznačili su kako se ne treba brinuti za nasljednike Filipa Udea i Tijane Tkalčec. Rezultat je to više faktora; od infrastrukture, trenerskih kadrova, organizacije, tradicije, vrhunskih rezultata, ali najviše sustavnog rada koji na duže staze uvijek mora dati rezultate.



A kada se govori o rezultatima, zadovoljan je bio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec koji je otvorio natjecanje. U svom govoru u Nacionalnom gimnastičkom centru pozdravljajući preko 200 sportaša iz 12 klubova, te njihove brojne roditelje rekao je kako ga veseli što broj gimnastičara raste iz godine u godinu. Istaknuo je da su oni baza uzleta hrvatske gimnastike te izrazio nadu kako će neki od ovih mladih gimnastičarki i gimnastičara jednog dana predstavljati naše zemlju na Europskom prvenstvu ili na nekom drugom velikom natjecanju.



Subotnje natjecanje u ATON-u osim odličnih rezultata i već nadaleko poznate vrhunske organizacije otkrilo je kako gimnastika postaje najprepoznatljiviji međimurski sportsko-turistički brend. Redovito kada se održavaju gimnastička natjecanja, a to je potvrdilo i natjecanje 1. kola kupa Hrvatske, taj dio Nedelišća zaguše automobili iz svih dijelova Hrvatske. Parking ATON-a, ali i obližnjih ulica je ispunjen do posljednjeg mjesta. Svi ti sportaši, ali i prateće osoblje u Nedelišću, Čakovcu pa i cijelom Međimurju ostaju barem jedan cijeli dan, mnogi i duže te ovdje kod nas troše određene novce.



Tako naši gimnastičari osim promocije rezultatima u zemlji i svijetu, na ovaj način doslovce i financijski pomažu Međimurju. Formula sport nije trošak nego ulaganje koje se višestruko vraća kod gimnastičara dobiva svoju najbolju potvrdu.



REZULTATI MACANOVACA:
ZLATNI – Lea Ružić (kadetkinja), Sabina Hegeduš (seniorka), Ana Sambolec (juniorka), Luna Sakač (ml. juniorka), Dario Radek (kadet), Noel Novak (ml. kadet) i David Đuran (junior) te ekipe mlađih kadeta (Noel Novak, Adriano Debelec, Erik Trajbar, Erik Kovačić, Jan Fišter, Luka Novak i Jona Žvorc) i juniora (David Đuran i Luka Sedmak)



SREBRNI – Luka Sedmak (junior), David Lovrenčić (kadet), Adriano Debelec (ml. kadet) te ekipa mlađih juniorki u sastavu: Luna Sakač, Leona Radek, Lorena Lukman i Mina Bacinger


BRONČANI – Erik Trajbar (ml. kadet)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije