ŠPORTKO ZBLIŽAVA roditelje i djecu

Četvrta sportska subota u sklopu serijala Športko dovela je 100-tinjak mališana i njihovih roditelja na čakovečke Gradske bazene Marija Ružić. Ove subote za vrijeme jednog školskog sata proveden je vodeni poligon na kojem se puhala loptica, provlačilo kroz obruč i ronilo ispod ‘zmije’.



Za djecu, ali i roditelje, Športko sportska subota postala je neizostavni dio rasporeda. Potvrdila je to i Tina Smolković, majka Tomislava i Petra koja je izjavila kako su njezini dečki već u petak uzbuđeni kada im se najavi odlazak na Športko. Majka dječaka starih šest i pet godina smatra kako je serijal pun pogodak jer upoznaje djecu sa sportom, a i zbližava roditelje i djecu. Kazala je kako oni inače ne dolaze na bazene pa sada djeca imaju prilike uživati i u vodenim sportovima. Tina, ali i brojni drugi roditelji redovito pohvaljuju organizaciju sportskih subota što je organizatorima iz Udruge za sport djece i mladeži postala rutina jer Športko se održava već 12-tu godinu za redom.



Kako je rekla tajnica Udruge Tea Kolarić ovom sportskom subotom želi se probuditi interes za plivanje odnosno potaknuti vrtićke polaznike da se uključe u školu plivanja. Inače, Udruga za sport djece i mladeži svake srijede na bazenima organizira školu plivanja za uzrast od 3 do 7 godina.



Do kraja serijala moraju se održati još tri sportske subote nakon čega će biti održano završno druženje na kojem će svi sudionici dobiti medalje i priznanja. Iz Udruge se zahvaljuju Grada Čakovcu, glavnom pokrovitelju, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije