NOGOMET ZA DJEVOJČICE sve popularniji

Ovog četvrtka u Goričanu je odigrana nogometna utakmica između djevojčica Nogometne škole opčine Mala Subotica te djevojčica koje treniraju po projektu HNS u Goričanu.



Odigrane su dvije utakmice. Najprije su utakmicu odigrale djevojčice od 1. do 4. razreda, a nakon njih djevojčice od 5. do 8. razreda. Glavni cilj je bio djevojčicama osigurati utakmicu na kojoj će steći nova iskustva i osjetiti doživljaj kako je igrati nogometnu utakmicu, jer je većini djevojčica iz Goričana ovo bila prva odigrana utakmica.



Po odazivu djevojčica i njihovih roditelja te prezentiranoj igri, nogomet za djevojčice svakim danom je sve popularniji te sve više napreduje u Međimurskoj županiji. Djevojčice iz Nogometne škole opčine Mala Subotica vodio je Neven Kreslin, a djevojčice koje treniraju po projektu HNS u Goričanu Mladen Vlah te instruktor za ženski nogomet Hrvoje Goričanec.



Trenutno se Projekt HNS za razvoj ženskog nogometa djevojčica u Međimurskoj županiji provodi u Goričanu i Podturnu, gdje se treninzi odvijaju jedanput tjedno.



Prije tog se projekt provodio u Čakovcu, Svetom Martinu na Muri, Prelogu i Maloj Subotici te treba pohvaliti te nogometne sredine NŠ Međimurje-Čakovec, ŠN Sveti Marin na Muri i NŠ Prelog i NŠ Općine M. Subotice koje su osigurale i nastavile trenažni proces s djevojčicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije