FILIP UDE u finalu SK u Bakuu

Hrvatski gimnastičari savršeno su otvorili novu sezonu. Na prvom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa, sva četiri naša reprezentativca plasirala su se u nedjeljna finala u Azerbajdžanu.

U borbi za medalje u nacionalnom gimnastičkom centru u Bakuu naći će se Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama te Anton Kovačević i Tin Srbić na preči. Ude je u finale konja ušao sa četvrtom ocjenom (14,666), Seligman je bio sedmi u kvalifikacijama (14,300), baš kao i Srbić (13,466), dok je najbolji plasman imao Kovačević koji je završio kao treći prečaš (13,866).

– Za nas sezona nije mogla bolje početi. Iako, siguran sam da će u nedjelju svaki od njih biti još bolji. Ovo im je ipak bio prvi nastup nakon dugih priprema i nekoliko mjeseci bez nastupa. Konkurencija na konju s hvataljkama ovdje je stvarno izrazito jaka, došli su gotovo svi najjači, ali naši vježbači su spremni ući u borbu za medalje, baš kao i na preči – rekao je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

Prije godinu dana na ovom istom turniru Tin Srbić bio je brončani. – Super sam se osjećao, ali nisam dobro odradio kvalifikacije. Na dva mjesta sam zabrljao, nisam povezao dva Tkačeva i početna ocjena mi je na kraju bila za pola boda manja. To mi se u finalu ne smije ponoviti – najavio je Tin Srbić.

Finale na konju s hvataljkama u nedjelju je na rasporedu od 10.30, a preča od 13 sati po hrvatskom vremenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije