TO JE LJUBAV Međimurci ‘potegnuli’ do Liverpoola kako bi bodrili svoj klub

Protekle subote, 4. ožujka odigran je veliki derbi engleskog nogometa između Liverpoola i Arsenala. Domaćin je bio Liverpool, igralo se na njihovom kultnom stadionu, Anfieldu. Među više od 50 tisuća strastvenih navijača, našlo se i petoro Međimuraca.

Janja (21), Ema (24), Filip (24), Marko (24) i Josip (30) su iz raznih mjesta diljem Međimurja, no sve ih veže zajednička ljubav prema nogometnom klubu iz istoimenog grada, trećeg po veličini u Engleskoj.

Ulaznice za utakmice vrhunskih klubova izuzetno je teško nabaviti, no oni su doskočili i tom problemu – članovi su službenog ogranka Liverpoolovih navijača iz Hrvatske, putem kojeg su im 6 puta godišnje osigurane ulaznice za utakmice voljenog im kluba.

Ovo je bio njihov treći posjet Anfieldu, jednom od najpoznatijih svjetskih stadiona. Prvi puta, 2013. godine bili su na utakmici protiv QPR-a, na kojoj se od nogometa oprostila, uz Stevena Gerrarda, jedna od najvećih legendi kluba Jamie Carragher. Godinu kasnije, bili su na gradskom derbiju protiv Evertona, tzv. Merseyside derbiju.

Ove je godine odluka pala na utakmicu protiv Arsenala, izravnog konkurenta u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Prije same utakmice, vesela ekipa iz Međimurja srela je svoje ‘ljubimce’ i njihovog trenera Jürgena Kloppa s kojim su se i fotografirali.

Liverpoolovi navijači poznati su širom svijeta po izvedbi popularne pjesme ‘You’ll never walk alone’ prije početka svake utakmice, kako bi svojim pulenima pružili dodatnu motivaciju. Na njihovu izvedbu ove pjesme rijetki ostanu ravnodušni, a pogledajte kako je to izgledalo iz kadra naših Međimuraca.

Njihov se posjet isplatio jer im je njihov voljeni klub u derbiju podario pobjedu nad Arsenalom od 3:1 golovima Firmina, Manea i Wijnalduma. Ostaje žal što jedini Hrvat u redovima Liverpoola, Dejan Lovren, u ovoj utakmici nije nastupio, no to im neće pokvariti ovo nezaboravno putovanje.

Sljedeća utakmica njihovog kluba je u nedjelju, kada ponovo na domaćem terenu igraju protiv Burnleya. Ne sumnjamo da će i tada ova odvažna petorka bodriti svoj Liverpool, no ovaj puta ispred malih ekrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije