ODBOJKA Kaštel poražen u neizvjesnom susretu

U dvorani OŠ Belica odigrana je utakmica 10. kola 2.A odbojkaške lige centar između ŽOK Kaštel Pribislavec i ŽOK Bjelovar. Pred oko 100 gledatelja odigran je pravi derbi susret i pobjeda je pripala gostujućim igračicama rezultatom 3:2.

Cijeli susret protekao je u neizvjesnoj utakmici gdje je svaki servis i poen odlučivali o pobjedniku seta i na kraju u neizvjesnoj završnici petog seta pobjedu gostujućim igračicama 18:16. Prvi set protekao je u neizvijenom igri do rezultata 17:16 gdje prelomio susret u korist domaćih igračica te pobjeda seta 25:17.

Drugi set gostujuće igračice krenule su odlučno i cijeli set vodile te uz odličan servis dobile set 18:25. Treći set je bio neizvjestan u cijelosti gdje se prikazala odlična odbojka obje ekipe te pobjeda domaćih rezultatom 25:19

Četvrti set gostujuće igračice krenule su odlično i dominirale su cijeli set te zasluženo osvojile 25:17. Odlučujući i peti set ponudio zanimljivu igru i neizvjesnost do samog kraja. Gostujuće igračice krenule odlični i vodile 7:5, ali borbene Kaštelanke okreću rezultat i vode 12:9, a kod rezultata 14:11 serviraju za meč, ali uz puno borbenosti i sreće gostujuće igračice dobivaju odlučujući set 18:16.

Susret je protekao u velikoj podršci navijača ŽOK Kaštela te uz malo sportske sreće susret je mogao biti na strani domaćih igračica. Susret je opravdao derbi susret u 2. A odbojkaškoj ligi centar istok te čestitke ekipama na prikazanoj igri i borbenosti, gdje je ŽOK Bjelovar osvojio prvo mjesto s 29 bodova, dok je ekipa ŽOK Kaštela osvojila drugo mjesto s osvojenih 25 bodova. Slijedeći susret ŽOK Kaštel igrati će poslije formiranja lige za prvaka 2. A odbojkaške lige.

ŽOK Kaštel: Mateja Knezić, Inka Varga, Darina Ivačić, Željka Obadić, Ema Frančić, Malinda Vnuk, Dina Šestan, Tia Budiša,Ria Horvat, Iva Bulović, Mirna Kamenić, Diana Petran. Trener: Marko Obadić.
OK Bjelovar: Andričević Ivona, Celić Doroteja, Lukačin Marijana, Skukan Karla, Jelić Dora, Dragašević Maja, Jurišić Klara, Štimac Ana Marija, Breškić Vanessa, Ušarević Ana Marija

Pobjeda Štrigove u Daruvaru

Drugom uzastopnom pobjedom Štrigovčanke su prvi dio natjecanja završile na četvrtoj poziciji. Nervoza gostujućih igračica, loš prijem i organizacija napada doveli su Daruvarčanke do velike prednosti u prvom setu od naizgled nedostižnih 17:8. Ipak se Štrigovčanke bude te dobrim servisima i igrom u polju uspijevaju preokrenuti i osvojiti prvi set.

Nisu se domaće predale nakon tako izgubljenog seta, uslijedila je velika borba za svaku loptu u kojoj je Štrigova ipak djelovala bolje i na kraju zasluženo slavila 3:1.

OK DARUVAR – OK ŠTRIGOVA 1:3 (24:26, 25:22, 19:25, 23:25)
Gradska dvorana Daruvar, gledatelja 50
Suci: Šutalo (Osijek), Strahija (Daruvar)
Štrigova: Pufek, Zadravec, Novak, Krumpič, Stanković, Posedi, Horvat, Heric, Žibek, Žižek (trener Stanković)



Odbojkaši Nedelišća bolji od Čazme

Sjajna pobjeda OK Nedelišće Eltinga za preuzimanje četvrtog mjesta na tablici protiv lanjskog prvoligaša Čazme. Ekspresno su domaćini otvorili susret servisima Vabeca i odličnim razigravanjem na mreži. Prednost se povećava servisima Ivana Novaka i prvi set odlazi u ruke domaćina 25:18.

Drugi set Nedelišćani staju u napadu, gosti blokom i dobrim servisima rade ogromnu razliku od 19:13. No tada domaćini daju gas i sustižu goste, dolazi se u gustu završnicu koja ovaj puta odlazi Čazmi 25:23. U treći set Nedelišćani ulaze kao i u prvi, servisima odvajaju goste od mreže i fino postavljenom obranom realiziraju napade iz kontri te ovaj set osvajaju lako 25:15.

U zadnjem setu domaćini stalno vode 3-4 poena razlike i ne daju gostima disati. Krajem tog seta, nakon par slabijih reakcija na prijemu kod domaćina, gosti iz Čazme se im približavaju. Na koncu, prolascima na mreži Marka Davida taj set i nova 3 boda odlaze u ruke Nedelišća rezultatom 25:21. Sljedeći vikend odbojkaši Nedelišće Eltinga odlaze u Zagreb gdje ih ugošćuje OK Croatia.

OK NEDELIŠĆE ELTING – MOK ČAZMA 3:1 (25:18, 23:25, 25:15, 25:21)
Dvorana OŠ Nedelišće, gledatelja 80
Suci: Kozjak (Šenkovec), Kopačević (Črečan)
Nedelišće: Karlo i Ivan Novak, Marko i Vedran David, Vabec, Pergar, Grošević, Kozar, Modrić (trener Novak)

Centrometal veterani poraženi od Žereka

U derbi susretu treće muške lige sastale su se dvije najbolje plasirane momčadi. Gosti iz Varaždina bili su sretniji i spretniji u prva dva seta. No veterani se nisu predavali i uzvratili su u naredna dva seta. Peti set ipak više koncentracije imali su igrači Žereka. Osvojenim bodom veterani Centrometala ipak su zadržali tri boda prednosti pred Varaždincima.

CENTROMETAL VETERANI – ŽEREK VARAŽDIN 2:3 (24:26, 18:25, 25:22, 25:19, 11:15)
Dvorana Aton Nedelišće, gledatelja 30
Sudac : Kozjak (Šenkovec)
Centrometal: Horvat, Josip i Jerko Treska, Kocijan, Krklec, Rešetar, Horvat, Kozar, Neven Kirić, Grošević



Odbojkašice Centrometala bolje od Kaštela II

Derbi susret treće ženske lige pripao je odbojkašicama Centrometala. A utakmicu su bolje otvorile gošće. Centrometalovke su previše griješile, sredinom seta je 15:4 za Kaštel. Potom su se domaće pribrale i počele smanjivati prednost, no ona je bila prevelika i završava 25:18 za djevojke iz Pribislavca. I drugi set bolje su otvorile gošće, povela 6:1. No tada počinje neka nova utakmica. Nakon time-outa Centrometal se budi i odličnom igrom u svim segmentima lagano dobiva set 25:13. Odlično je Borna Baksa razigravala svoje suigračice.

Na tom nivou igraju i dalje i treći set opet lagano ide na stranu domaćih sa 25:17. No u četvrtom setu Kaštelanke vode 9:3. Domaće prvi put poravnavaju kod 15:15. Slijedi dramatična završnica u kojoj se ekipe izmjenjuju u vodstvu. Kod 24:24 kapetanica Centrometala Maja Cmrečnjak preuzima odgovornost i snažnim servisima donosi pobjedu 26:24.

Ovom pobjedom Centrometal je na tablici preskočio Kaštel II na drugom mjestu. U narednom kolu Centrometal dočekuje Totovec, a Kaštel II dočekuje mlade igračice Kitro Varaždina.

Preostale dvije međimurske ekipe ostvarile su pobjede. Totovec je kod kuće bio bolji od Vinice 3:1 (22:25, 26:24,28:26,25:23), a Plavi su u gostima dobili Lepoglavu 3:2 (13:25, 25:20, 23:25, 25:17, 15:10).

OKM CENTROMETAL – ŽOK KAŠTEL II 3:1 (18:25, 25:13, 25:17, 26:24)
Dvorana OŠ Nedelišće, gledatelja 150
Sudac : Kozjak (Šenkovec)
Centrometal: Kovač, Špiranec, Vrhar, Cmrečnjak, Brigita i Saša Novak, Baksa, Horvat, Treska, Van, Pospiš, Mošmondor
Kaštel: Horvat, Leskovar, Budiša, Magdalenić, Varga, Horvat, Frančić, Kamenić, Đuranić, Bulović, Šmitran, Kosir

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije