BOKSAČKA ATRAKCIJA U Čakovcu održan prvi podvodni boksački meč u Hrvatskoj

U petak, 10. veljače na Gradskim bazenima ‘Marija Ružić’ u Čakovcu zbila se prava sportska atrakcija. Naime, četvorica boksačkih entuzijasta odlučila je, za potrebe promocije sporta i fotografije, odraditi boksački meč ispod vode.

To je prvi meč takve vrste u Hrvatskoj, dok je u svijetu ovaj sport već nešto poznatiji, no više za potrebe treninga, nego pravog sportskog natjecanja. Podvodno boksanje vrlo pozitivno utječe na izdržljivost osobe. Zahtijeva puno više snage zbog otpora vode, a povećava i kapacitet pluća.

Za boksače, podvodni trening je dobar jer otpor vode usporava udarce pa se više fokusiraju na oblik i položaj tijela, što služi kao dobar trening za pravi boksačke mečeve. Pravila podvodnog boksanja su jednostavna jer su jednaka onima iz ‘pravog’ boksa, no svaki meč ima tri runde u trajanju od jedne minute pa podvodni boksači moraju biti spremni na zadržavanje daha.

Što čudniji sport, to privlači više pozornosti. tako je bilo i na čakovečkim bazenima gdje su se sudionici zabavljali, a posjetitelji su bili zbunjeni, ali i oduševljeni nečim novim. Naravno, ovo nije bio pravi meč, već samo za potrebe fotografiranja.

U meču je sudjelovalo troje natjecatelja – Vanja Kostel, Davor Novak i Igor Gudlin, a Nikola Hrženjak je sve zabilježio fotoaparatom. Kao dodatni fotografi sudjelovali su Damir Zurub i Karlo Maćaš iz ronilačkog kluba ‘Roniti se mora’. Entuzijastična ekipa se zahvalila upravi čakovečkih bazena što su prepoznali ovakav projekt i omogućili im da rade svoj posao na malo drugačiji i zanimljiviji način, a sve u svrhu promocije sporta i fotografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije