Čakovečki Pozoj najbolji klub Državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu

Iako još uvijek relativno mlad, čakovečki Powerlifting klub Pozoj, pod stručnim vodstvom Gorana Karamarkovića proteklog vikenda pomeo je svu konkurenciju na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu. Natjecanje se odvijalo u subotu i nedelju u Zadru, a organizator je bio Powerlifting kluba Behemot.

Prvi dan natjecanja bio je predviđen za powerlifting, a rezultati powerlifting kluba Pozoj i više su nego fenomenalni. Najmlađa i najlakša ženska predstavnica kluba, Ana Baša (juniorke – 52kg), osvojila je zlato u pojedinačnoj i broncu u apsolutnoj kategoriji juniorki, postavivši novi rekord u mrtvom dizanju.

Marini Horvat ovo je bilo prvo službeno natjecanje u powerliftingu, ali njena dugogodišnja sportska karijera uspješno ju je oslobodila treme. Marina je osvojila zlato u kategoriji open – 63 kg, s dva nova državna rekorda ( čučanj i mrtvo dizanje). Nives Dogšu je bolest spriječila u dizanju maksimalnih težina te je, u kategoriji open – 72 kg, osvojila broncu. U toj istoj kategoriji Adise Gergić osvaja zlatnu medalju, sa novim državnim rekordom u mrtvom dizanju.

U kategoriji kadeta natjecali su se Erik Žižek i Tomas Novak (kadeti do 74 kg) te Dino Hraščanec (kadeti do 83kg). Erik je postavio novi državni rekord u bench pressu te osvojio zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji kadeta. Tomas je osvojio u toj istoj kategoriji broncu, dok je Dino u svojoj kategoriji osvojio srebro.

Lovro Hamer i Roko Kranjec natjecali su se u kategoriji juniora – 83 kg. Zbog ozljede ramena, natjecanje je za Lovru bilo upitno, ali je želja učinila svoje i osvojio je broncu. Roko je postavio nove državne rekorde u čučnju i mrtvom dizanju te tako osvojio zlato. Svojim izvrsnim rezultatima, osigurao je i zlato u apsolutnoj kategoriji juniora.



Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za natjecanje u bench pressu, koje je bilo malo manje opsežno, no ne manje zanimljivo. Martin Slaviček je u kategoriji kadeta – 83 kg osvojio zlato što mu je osiguralo i zlato u apsolutnoj kategoriji kadeta. Marin Goričanec je u kategoriji juniora – 93 kg osvojio srebro.

U open kategoriji natjecali su se Stiven Ključarić (- 74 kg), Mihael Krizman ( – 83 kg ) i Nikola Fic (- 93 kg). Stiven osvaja zlato, a Mihael i Nikola osvajaju srebro.

Najstariji član Pozoja Ivan Lesjak natjecao se u kategoriji master II -83 kg i postavio novi osobni rekord u bech pressu, koji mu je donio srebro u pojedinačnoj i broncu u apsolutnoj kategoriji.


Najveću snagu na natjecanju pokazao je Goran Karamarković, koji se natjecao oba dana u open kategoriji – 73 kg. Prvog dana postavio je dva nova državna rekorda (čučanj i bench press), čime je potvrdio svoju dominaciju i osvojio zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji. Drugi dan je ponovio rekord u bench pressu te tako osvojio još jedno zlato u pojedinačnoj i apsolutnoj kategoriji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije