U subotu u Hodošanu međimurski derbi ženske stolnoteniske Superlige

U subotu su na rasporedu utakmice 5. kola u stolnoteniskoj Superligi za igračice. Za nas posebno interesantno kolo, jer se od 15 sati u hodošanskoj školskoj dvorani u međimurskom derbiju sastaju Hodošan i Mihovljan.

Svoje zadnje međusobne susrete ove su ekipe odigrale još u sezoni 2012/2013. kao članice 1. Hrvatske lige istok, kada se s prvoga mjesta Hodošan plasirao u Superligu. Od tada u obim su se ekipama promijenili sastavi, a jedina akterica tadašnjih utakmica bila je Dora, koja sada s Dinom Ratajec kandidira za treću poziciju kod Mihovljana.

U dosadašnja četiri kola i jedne i druge imaju po pobjedu i tri poraza pa će se boriti za pobjedu i bijeg iz opasne zone, ali i za prestiž u Međimurju. Hodošan, osim ‘domaćega terena’, ima kompletniju ekipu u kojoj u dosadašnjem dijelu prvenstva odskače Tamara Ramić, dok se Paula Markati i Magdalena Basić s po jednom pobjedom još uvijek traže. U sastavu Mihovljana na identičnom učinku su Sunčica Zajec i Sara Mikac, dok su Dora Cividini i Dina Ratajec još uvijek na nuli.

Mihovljančanke su kvalitetnije odigrale parove pa je kombinacija Mikac/Zajec upisala dvije pobjede i dva poraza, a igračice Hodošana, u raznim sastavima, su za sada izgubile sve četiri partije. Zbog toga je teško, prognozirati pobjednika. Nedvojbeno je da je Sunčica Zajec najkvalitetnija od svih igračica koje će istrčati te da Mihovljan u dosadašnjem dijelu prvenstva ima bolji par, ali i da je slaba točka u gostujućoj ekipi ‘treća ploča’. Zato bi utakmica mogla biti interesantna i neizvjesna pa vjerujemo da privući mnogo poklonika stolnoga tenisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije