Mario Kovačević: ‘Posložili smo ekipu koja će se potući sa svima’

Iako je u Nogometnom klubu Međimurje bilo mnogo odlazaka tijekom prijelaznog roka službeni ulazak u sezonu je maksimalan. U pretkolu kupa ‘povozili’ su u Čakovcu ekipu Karlovca7:0, a u 1. kolu 3. HNL istok protekle subote pobijedili su Mladost iz Ždralova 2:1. U 1. kolu kupa u Čakovec će doći drugoligaš Šibenik. Kakvo je stanje u momčadi te o ostalim temama porazgovarali smo s trenerom Međimurja Mariom Kovačevićem.

eMedjimurje: Teška, ali zaslužena pobjeda protiv Mladosti iz Ždralova na otvaranju prvenstva, kakav je Vaš komentar susreta?
Kovačević: Očekivao sam ovakvu utakmicu, prve utakmice su najgore. Nakon dugih priprema ne znaš kako će protivnik odigrati. U jednu ruku nam je dobro došla u srijedu kup utakmica, no s druge strane nedostajalo nam je energije. Imali smo opet probleme s pripremama, ova ekipa od 10 – 11 igrača je odigrala sve pripremne utakmice i tu vidim problem da smo drugo poluvrijeme djelovali teško i umorno.

Dečki su izdržali, čestitam im od srca, bilo je bitno da krenemo pobjedom. Prvo poluvrijeme smo odigrali kvalitetno i dali dva lijepa gola iz dvije lijepe akcije. Drugo poluvrijeme protiv Ždralova to je uvijek tako, oni igraju na duge lopte i teško se s njima nadigravati. Uvijek su u bloku, ali to smo očekivali i veselimo se pobjedi.


eMedjimurje: Kod gola gostiju za 1:1 lopta je išla u stranu našeg vratara Šafarića, je li mogao ili morao bolje reagirati?
Kovačević: Mislim da je lopta nekoga dirala u živom zidu ili pored živog zida i tu ga je malo prevarila. Bio je dobar i jak šut, poznavajući Deanove kvalitete vjerujem da će to idući puta obraniti. Na žalost taj prekršaj uopće nije postojao, naš igrač izbija loptu, a sudac svira prekršaj. Sudac je bio najlošiji akter ovog susreta.

eMedjimurje: U kupu niste imali milosti prema Karlovcu?
Kovačević: Jako lijepa utakmica s naše strane, Karlovac je ipak slabija ekipa. Dali smo sedam golova iz lijepih akcija i to me veseli. Opet smo posložili dobru ekipu koja će se znati potući sa svima. Protiv Ždralova nisu zbog kartona mogli igrati Branilović i Mesarić, Kćira je odigrao pola sata, još čekamo Pavlovića, dok se do kraja ekipiramo bit ćemo još bolji.

eMedjimurje: Nekoliko riječi o Šibeniku kao protivniku u kupu?
Kovačević: Nisam baš presretan, radije bih da smo dobili nekog prvoligaša. Koliko pratim složili su odličnu ekipu, njihova želja je da budu prvi u drugoj ligi. Kvalitetan ekipa, ne znam koliko samo stranaca imaju. Igramo doma, dat ćemo sve od sebe da ih prođemo.



eMedjimurje: Krenula je nova sezona, bilo je i dolazaka i odlazaka u klubu.
Kovačević: Otišla su nam desetorica igrača, ostalo nas je sedam – osam. Varaždin se konsolidirao i ti igrači su bili uglavnom odande i oni su se vratili. Doveli smo pet igrača sa strane. Došli smo u jako, jako velike probleme, no snašli smo se. Uprava je sve učinila da dočekamo prvenstvo konkurentni.

Ne sumnjam u svoje igrače da će dati sve od sebe. Čekamo Pavlovića da zaliječi koljeno, tu su Kćira, Ivanović koji se pokazuje kao pojačanje i svaku utakmicu postiže golove, tu su još Ćorić i Erić. Očekujem da će oni biti pojačanja, a njima ćemo pridodati naše mlade dečke i nadam se da će netko i od njih pokazati kvalitetu da može zaigrati za prvu ekipu.

eMedjimurje: Drugo kolo ste u Višnjevcu.
Kovačević: Uvijek je teško tamo igrati protiv njih, to je ekipa slična Ždralovima. Povuci – potegni je s njima, jedna prava domaćinska ekipa. Bit će nam teško, ali dobro ćemo se pripremiti. Imamo cijeli tjedan jer igramo tek u nedjelju. Nadam se da će se igrači oporaviti i bit će nas i više. Namjera je da dominiramo i normalno da se vratimo s pobjedom.

eMedjimurje: Kako izgleda radni tjedan nogometaša od Ždralova do Višnjevca?
Kovačević: Pripreme su trajale 40 dana, imali su slobodnih samo 5 dana, uglavnom smo radili dva puta tjedno. Što se tiče ovog tjedna u nedjelju su igrači bili slobodni, u ponedjeljak trening u 17.30 sati, u utorak u 9.30 i 17.30, u srijedu dva treninga te četvrtak i petak popodnevni trening. U subotu je jutarnji trening i u nedjelju krećemo na put.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije