HOO dočekao prve olimpijce s Igara u Riju – stigli Ude, Kvasina i Đurasek

Nositelj srebrnog olimpijskog odličja na konju s hvataljkama Filip Ude (Peking 2008), te olimpijci biciklisti Kristijan Đurasek i Matija Kvasina prvi su hrvatski olimpijci koji su se vratili u Hrvatsku sa Olimpijskih igara u Riju.

Dobrodošlicu vrhunskim hrvatskim sportašima u organizaciji HOO-a u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb izrazila je u ime hrvatske olimpijske obitelji pomoćnica glavnog tajnika HOO-a Biserka Vrbek i sama olimpijka (Los Angeles 1984.)

Prisjetimo se da je Kristijan Đurasek u Riju u kojem još traju Igre (do 21. kolovoza) osvojio 18. mjesto u cestovnoj utrci s rezultatima 3:31 zaostataka za pobjednikom (6:10:05) što je drugi najbolji plasman hrvatskih biciklista u cestovnim utrkama.

Matija Kvasina zbog tehničkih problema morao je mijenjati bicikl tijekom natjecanja te na kraju nije uspio završiti utrku. Filip Ude osvojio je ukupno 30. mjesto u kvalifikacijama na konju s hvataljkama.

Prema rasporedu dolazaka iz Rija, u četvrtak, 11. kolovoza u 21:30 stižu nositelji zlatnog olimpijskog odličja u trapu – Josip Glasnović koji je zlato osvojio u Riju i Giovanni Cernogoraz koji je zlato donio s Igara u Londonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije