PIONIRI NEZABORAVNIH SUSRETA

VIKICA I MARIJAN Supružnici Kontrec sinonim za večeri pučke poezije

Još uvijek se ne stišavaju pozitivni utisci iz Murskog Središća, s nezaboravnog događaja liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske - 20.večeri pučke poezije KLA sjeverozapadne Hrvatske-Poezijom protiv ovisnosti čiji su začetnici u KLA Povratak M. Središće supružnici Kontrec, Vitorija (65) i Marijan (68).

Nitko od preko 300 okupljenih u dvorani Centra za kulturu Rudar u Murskom Središću nije mogao, a ne priznati savršenstvo priredbe Poezijom protiv ovisnosti. Zasluge za to pripadaju najprije vrijednim članovima KLA Povratak Mursko Središće, predvođenih terapeutkinjom mr. Biserkom Goričanec, dr.med., dipl. soc. djelatnicom Genovevom Krsnik i predsjednikom kluba Rajmondom Perčićem, a nemjerljiva je tu i uloga gradonačelnika Dražena Srpaka koji je htio njihov grad pokazati u najboljem svijetlu, a u čemu je u cijelosti uspio.

>> FOTO 20. večer pučke poezije KLA sjeverozapadne Hrvatske u Murskom Središću

Iza reflektora tih događaja stoji jedan samozatajni bračni par. Oni su jednostavno Vikica i Marijan. Tako iz zovu u KLA čiji su nositelji aktivnosti bili prije 20 godina kada je organizirana 1.večer pučke poezije KLA sjeverozapadne Hrvatske – Poezijom protiv ovisnosti, a bili su oni tu i u subotu, ovoga puta više kao savjetnici, ali i recitatori. Lijepo ih je bilo vidjeti zajedno na pozornici gdje stihovima zahvaljuju što Marijan ne pije već 26 godina, a Viktorija mu je u apstinenciji SVE.

Svi znaju da je ideja za večeri pučke poezije rođena upravo u M. Središću u KLA Povratk kada je Vikica, vična pisanju, svojim stihovima dala obol ondašnjoj skupštini kluba kojem je Marijan bio predsjednik. Zbog čega se ne bi liječeni alkoholičari sastajali povezani pisanjem, recitiranjem, čitanjem poetskih ostvarenja, bila su pitanja rođena 1998. godine, a već godinu kasnije, točno na današnji dan Mursko Središće i njihov KLA Povratak bili su domaćini prvih susreta.

Danas su ovdje neki novi, drugi ljudi, no i Kontrecovi su s njima gordo i ponosno. Cijelu priču dugu 20 godina ispričala nam je Diana Uvodić-Đurić, dr. med. iz ZZJZ Međimurske županije koja nimalo ne zaostaje kao dionica u toj priči.

– Hvala svima na pozitivnim komentarima. Uvijek može bolje. Nešto smo naučili, a što je jako važno, svojim ste nas dolaskom obogatili. Hvala svima na sudjelovanju i sto ste bili dio naše priče. Do sljedećeg susreta, sve vas grlimo i šaljemo pregršt dobrih želja -poručila je Vikica na kraju 20- godišnje priče.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije