FOTO: Galeb leti već četrdeset godina

Četrdeset godina uspješnog djelovanja proslavio je ovoga vikenda Nogometni klub Galeb iz Oporovca. Zanimljivo je da se sredinom šezdesetih godina spominje nogometna ekipa koja redovito trenira u Oporovcu. Ali, radilo se o ženskoj nogometnoj ekipi.

Galeb je osnovan na osnivačkoj skupštini Sportskog društva Sloga 1976. godine. Svečana proslava četrdeset godina Galeba održana je u subotu, 30. srpnja, u Domu kulture u Oporovcu. Kroz bogatu povijest kluba, sve su prisutne, na zanimljiv i duhovit način proveli sadašnji predsjednik kluba Damir Dominić te Ivan Sokač.

Sjetili su se osnivača kluba, predsjednika te najuspješnijih generacija Nogometnog kluba Galeb iz Oporovca. Nogometni klub Galeb iz Oporovca danas je uspješni član 1. Međimurske lige Međimurskog nogometnog saveza, a na četrdeset godina uspješnog djelovanja Galebu su čestitali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te Mijo Horvat, predstavnik Međimurskog nogometnog saveza.

Proslavi su nazočili i predstavnici prijateljskih klubova iz Preloga, Cirkovljana, Čehovca i Draškovca, kao i predstavnici Nogometnog kluba Graničar iz Kotoribe, prvog službenog protivnika Galeba te daleke 1976. godine. Proslavu je glazbenim brojevima uljepšao Mirko Švenda Žiga, predstavivši novu klupsku himnu Galeba, za koju je on napisao i glazbu i tekst, javlja Prelog.hr.

Nakon proslave odigrana je utakmica s Nogometnim klubom Graničar iz Kotoribe. S njima je odigrana i prva službena utakmica, kup utakmica, 1976. godine. Tada je uspješnij bio Galeb, a ovoga je puta Graničar slavio protiv slavljenika iz Oporovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije