Dario Mikec iz Nedelišća rastura u biciklizmu – a tek mu je 16

Ljubav prema biciklizmu Dario Mikec iz Nedelišća otkrio je još u osnovnoj školi, a nakon Tour of Croatia odlučio se priključiti Biciklističkom klubu Puls kako bi se ozbiljnije bavio ovim sportom.

Iako mu je samo 16 godina, biciklizam smatra vrlo ozbiljno te tako trenira svakodnevno po tri do četiri sata. Većinu treninga provodi po međimurskim bregima, tako da ga možete sresti na cesti u jutarnjim satima. U nedjelju se održao maraton u Lendavi u kojem su sudjelovale tri države, a Dario je od 200 sudionika osvojio 4. mjesto, a u kategoriji mlađi juniori stigao je prvi.

Kako kaže, vrijeme je bilo idealno za vožnju, a vožnju od 55 kilometara prošao je u sat i 10 minuta. Planovi za ljeto su treninzi za daljnju utrku u Ivanić gradu 21. kolovoza 2016. godine. Član kluba je od ožujka ove godine, a u budućnosti se planira profesionalno baviti biciklizmom.

Van kluba s prijateljima je bio u Vukovaru, a tako dalek put prošli su u svega 12 i pol sati u komadu, s kraćim stankama.

– Ako bude vremena planiramo na takav način otići i u Rijeku, ali to na tri četiri dana i natrag, rekao je entuzijastično. Biciklista je opisao kao osobu koja treba puno trenirati, jesti voće i povrće, ali kako kaže za energiju su potrebne i čokoladice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije