KOP Čakovec u Zagrebu na prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku

Na zagrebačkom Jarunu, na terenima odbojke na pijesku koji su preuređeni i pripremljeni za Europske sveučilišne igre, održan je drugi dio klupskog prvenstva I. državne lige u odbojci na pijesku, koje se održalo 16. i 17. srpnja.

Koliko god su tereni bili vrhunski uređeni, vrijeme u subotu nikako nije bilo naklonjeno natjecateljima, temperatura samo 14 stupnjeva uz kišu koja je nemilosrdno padala cijelo vrijeme, no natjecanje se održalo po rasporedu unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima. Mali broj igrača je opremljen za takve uvjete, među kojima su i igračice iz Čakovca.

U prvom kolu KOP Čakovec ima za protivnike domaćine KOP Jarun, koje su i visokopozicionirane pa poraz od 0:2 je i očekivan, no zato je u drugom susretu protiv osječke Retfale ubilježena pobjeda od 2:0, treći susret tog dana je ogled sa splitskim Žnjanom. Tu valja napomenuti dobru igru Sande i Ane Novak koje su nakon relativno lako izgubljenog prvog seta potpuno preokrenule igru u svoju korist u drugom, igrale sigurno, sve do vodstva 15:10 i kad se očekivalo da će taj set sigurno dobiti, polako im popušta koncetracija i uz malo sreće Splićanke dobivaju set sa 24:22.

Drugog dana je vrijeme puno povoljnije čak idealno za igru. U prvom susretu protivnice su lider prošlogodišnjeg prvenstva i vodeće u ovoj sezoni – KOP Zagreb, no u igri na prvom terenu Ana Stanković i Iva Bulović potpuno ravnopravno pariraju Valentini Vrbanc i Maji Roško. Ipak su Zagrebčanke za nijansu bolje i iskusnije i osvajaju oba seta. Novi protivnik našima je KOP Vrapče, za koje nastupa i Samanta Fabris, reprezentativka Hrvatske i igračica talijanskog prvoligaša u dvoranskoj odbojci.

Ana Stanković, ovaj puta u kombinaciji sa Sarom Petak umalo priređuju iznenađenje prvenstva jer su u srazu sa Samantom Fabris i Paulom Krmpotić u potpuno ravnopravnoj igri. Obranu su odigrale vrhunski, a u napadu lukavim rješenjima par puta iznenadile renomirane protivnice, tako da su imale vodstvo od 19:17. U završnici je ipak zadrhtala ruka i set odlazi na stranu protivnica. I drugi set opet je bio pun neizvjesnosti, ali iznaneđenje se ipak nije dogodilo, Taj je susret bio jedan od najljepših toga dana.

U zadnjem susretu protivnik je KOP Žal iz Pule. Tradicionalno neugodan po naše igračice izgubljena su oba susreta bez velikih uzbuđenja. Unatoč relativno lošeM rezultata treba pohvaliti sve igračice za prikazanu igru i zalaganje, naročito za subotnji nastup po neugodnom vremenu. Za KOP Čakovec su nastupile Ana Stanković, Sara Petak, Inka Varga, Mailinda Vnuk, Sanda i Ana Novak i najmlađa Iva Bulović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije