Košarkaši Kotoribe proslavili 40. rođendan, Savez ih ignorirao

>> Košarkaški Kotoribe proslavili 40. rođendan, Savez ih ignorirao

Košarkaški klub Kotoriba u subotu, 14. svibnja proslavio je 40 godina organiziranog igranja košarke u tom mjestu. Sve je počelo 1976. godine kada grupa zaljubljenika u ovaj sport osniva košarkaški klub pod nazivom Graničar. To ime klub nosi sve do 1992. godine kad se ono mijenja u KK Kotoriba, pod kojim djeluju još i danas.

Prema raspoloživim im podacima osnivači su Julije Jauk, Zlatko Vuk, Ivan Šebestijan, Josip Golub , Ladislav i Darko Beliga, Darko i Anđelko Trojko te pokojni Darko Vračić. Prvi predsjednik Kluba bio je Julije Jauk. U početku se igralo na lešnatom igralištu kod stare škole da bi se kasnije preselilo na asfaltirano igralište kotoripske karaule, od 1980. igra se na asfaltu u okviru Sportskog parka u Kotoribi, a posljednjih godina trenira se i igra u dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi.

Prva službena utakmica odigrana je 24. travnja 1977. godine u sklopu Međimurske lige. Dočekali su ekipu KK Borac iz Nedelišća i izgubili rezultatom 42:79. Početni rezultati očito nisu demoralizirali ekipu koja predano trenira, posebno s mlađim uzrastima, a to je rezultiralo osvajanjem juniorskog prvenstva Međimurja 1981. godine te trećim mjestom na regiji. Kadeti su bili prvaci Međimurja 1987. godine te također drugi na regiji.

Treći su puta bili juniorski prvaci Međimurja 2015. godine, a najveći uspjeh mlađih kategorija ostvaren je 2012. godine kad je školska (kadetska) ekipa osvojila školsko prvenstvo Međimurja, regije te se plasirala na državno prvenstvo na kojem su osvojili 5. mjesto. Kadeti su prvaci Međimurja 1987. godine te također drugi na regiji. Što se tiče seniora 40 godina nastupali su u raznim ligama. Danas se natječu u C-1 ligi koju organizira KSMŽ.

– Posebno smo ponosni na naš streetball turnir koji se igra neprekidno 20 godina po čemu je jedinstven u Međimurju, a od tragične smrti našeg člana Bojana Zvošeca nosi i njegovo ime. Ipak najveći uspjeh ovog kluba je upravo ovo danas, što usprkos problemima s kojima se susrećemo u amaterskom sportu, slavimo 40 godina neprekidnog rada kluba.

Zato hvala svima vama koji ste danas ovdje, hvala i onima koji nisu mogli doći, veliko hvala i našim pokojnim članovima kojima smo danas zapalili svijeće na grobovima. Posebno hvala sponzorima, Općini Kotoriba, DVD-u Kotoriba, kao i našim navijačima koji nas bodre bez obzira na rezultate koje postižemo – rekao je dopredsjednik kluba Roberto Ujlaki koji je uz predsjednika Branislava Fuša pozdravio igrače i goste među kojima je bio i načelnik Ljubomir Grgec.

– Hvala načelniku Grgecu, našim susjedima iz MNK Klub 75 i prijateljima iz KK Dubravčana koji su nas došli podržati, a ljudi iz KSMŽ svojim su nedolaskom pokazali koliko im znači naša sredina – poručuju iz KK Kotoriba.

U sklopu proslave odigrana je utakmica generacija. Seniori su pobijedili veterane za koje su igrali i oni koji su navršili 60 godina rezultatom 64:52.

Sastavi:

Veterani: Golub Josip 3, Pongrac Ivica 3, Deždek Robert 3, Sušec Tomislav 3, Pogorelec Miroslav 9, Pogorelec Boris 6, Setnik Željko 16, Fuš Damir 1, Sokač Branko 3.

Seniori: Puštek Vedran 4, Plačko Luka 2, Habuš Vedran 2, Sabol Matija 6, Slatina Matija 8, Fuš Petar 13, Zvošec Franjo 9, Munka Goran 5, Seličanec Siniša 2, Ujlaki Neven 4, Ujlaki Roberto 8.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije