Sportilus, društveni servis za kreiranje sportskih profila i sadržaja

U prostorijama Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije održano je predstavljanje i službeni početak rada web stranice Sportilus (www.sportilus.com), društvenog servisa za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja profila klubova, sportaša, trenera i sportskih objekata, portala (najave sportskih događaja, lige, sportovi, rezultati) i napredne tražilice pomoću koje možete pretražiti sadržaj po lokaciji, sportu i nazivu. Sastoji se od tri povezane cjeline i to profila, portala i tražilice.

– Još jedna posebnost, istaknuo je Sanimir Radek, osnivač servisa, je to što korisnici sami kreiraju sadržaje. Mi smo samo ‘alat’ koji registrirani korisnici koriste. Na području Hrvatske nema ničega sličnog Sportilusu, na koji se samo potrebno registrirati , kreirati svoj sportski profil ili najaviti događaj, i sve to je besplatno.

Sportilus je napravljen prije svega da bude na korist širokoj sportskoj zajednici, ističe njegov osnivač, kako bi se olakšao protok informacija koje će biti od koristi ne samo sportašima već i novinarima, odnosno svima onima koji su vezani uz određeni sport i da sve bude na jednom mjestu. U Sportilusovoj bazi se trenutno nalaze podaci o 240 sportova i 17.461 klubova iz cijele Hrvatske. Isto tako, u bazi postoji 136 liga, s 1153 rezultata.

Spomenimo i to da su uz osnivača Sanimira Radeka ostali članovi tima – Ivan Katić, Boštjan Perc, Matija Bogdan i suradnica Lana Novak, a Sportilus društveni servis za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja službeno su rad jučer pustili međimurski župan Matija Posavec i dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije