Matija Kvasina pobjednik utrke Tour of Croatia, Radoslav Rogina odličan peti!

Iz Svetog Martina na Muri počela je posljednja etapa biciklističke utrke Tour of Croatia. Uoči posljednje etape, na čelu ukupnog poretka nalazio se domaći vozač Matija Kvasina, dok je Varaždinac Radoslav Rogina čvrsto držao peto mjesto ukupnog poretka i zaostatkom od minute i 24 sekunde.

> Iz Toplica Sveti Martin na Muri krenula 6. etapa Tour of Croatia

Cilj etape nalazio se 177 kilometara dalje, točnije na Markovom trgu u Zagrebu, a etapnom pobjedom okitio se Sondre Holst Enger.

Matija Kvasina etapu je završio kao 21., dok je Rogina stigao na cilj 14. i tako su potvrdili plasmane koje su ostvarili u prethodnim etapama. Velik je ovo uspijeh hrvatskih vozača, a s njima može slaviti i Manuel Kišerlovski, koji se smjestio na ukupnom 18. mjestu.

Podsjećamo, prva etapa drugog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia se vozila od utorka, 19. travnja, kada su vozači krenuli iz Osijeka, a cilj se nalazio u centru Varaždina.

> FOTO Nizzolo pobjednik prve etape Tour of Croatia, Varaždinci odlični domaćini

> VIDEO Sudionici utrke Tour of Croatia na kotačima spojili Osijek i Varaždin

Varaždinski i međimurski kraj su tako imali priliku ugostiti respektabilnu utrku, a varaždinski čak dva puta, jer je i posljednja etapa od Svetog Martina na Muri vodila kroz Nedelišće, Čakovec, Prelog i ostala mjesta, a onda preko Varaždinskih Toplica i Novog Marofa nastavila prema Zagrebu i konačnom cilju.

> Prelog jedan od gradova domaćina Tour of Croatia

> Tour of Croatia prolazi i kroz Nedelišće

> ‘Tour of Croatia’ – fotografije čitatelja diljem Međimurja (Nedjelja, 24.4.2016.)

> ‘Tour of Croatia’ u Čakovcu – Trg Eugena Kvaternika (Nedjelja, 24.4.2016.)

Na utrci su nastupili neki od najboljih svjetskih biciklista, a sama utrka se prenosila u čak 90 zemalja svijeta, što je bila odlična promocija za Hrvatsku u svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije