S pola stoljeća na leđima doktor Đođ još trese protivničke mreže

Prije 30 godina ga je iz Donje Dubrave kao nogometnog zanesenjaka nogomet odveo u Njemačku gdje ga još i danas igra, doduše među veteranima.

To Andrej Đođ, liječnik specijalist specijalista fizikalne i rehabilitacijske medicine, sportske medicine i gerijatrije. Danas živi i radi u njemačkom Regensburgu i kako smo spomenuli, ne samo da je nogometaš. Više je od toga, nogometni je zanesenjak. Ako mu bilo što prigovorite, neće se suviše ljutiti niti buniti, međutim kažete li mu da loše igra nogomet, “nadrapali” ste.

Tu je nepopustljiv jer drži da to nije tako. Da je u pravu potvrdio je u igrama za veterane FC”Freier Tus” premda je na izmaku petog desetljeća života. Gledajući ga, igra kao da je na početku karijere. Ne izostaje s treninga, a veliku pažnju pridaje tjelesnoj spremi, tako da na početku sezone uvijek niže kilometre i kilometre u pratnji sina koji je krenuo njegovim stopama.

Doktor to radi kako bi se mogao nositi s bivšim profesionalcima koji nastupaju u veteranskoj ligi. Nosi se on s njima više od uspješnog u što ide prilog kako je na nedavno održanom turniru pobjednika veteranskih liga (finale regije Regensburg) njegov klub je osvojio primat, a naš Andrej bio najbolji strijelac turnira za sto je nagrađen prigodnom statuom. Momčad ima hrvatski štih jer uz njega u njoj igraju Predrag Šarac, Sinjanin i Osječanin Zdenko Svrtan.

Prvim mjestom plasirali su se na finalni turnir veterana Bavarske koji se igra krajem mjeseca. Na turniru će sudjelovati brojni bivši profesionalni igrači, a kako će proći hrvatska legija iz FC”Freier Tusa” izvijestit ćemo vas krajem mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije