Iva Mekovec i Filip Ude najsportaši Međimurja

>> Iva Mekovec i Filip Ude najsportaši Međimurja

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine je provela izbor najsportaša naše županije. Najboljom sportašicom proglašena je Iva Mekovec iz Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec koja je prošle godine osvojila ITF turnire u Antalyi i Bolu, bila je finalistica Bola i polufinalistica Bonessea i Antalye.

Najbolji sportaš je Filip Ude, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. Osvojio je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u višeboju, tlu, karikama i ručama, drugo mjesto na konju s hvataljkama i preči te je kandidat za Olimpijske igre u Riju. Na OP Izraela osvojio je 1. mjesto na konju s hvataljkama i 2. mjesto u višeboju, na SK u Ljubljani bio je 2. na konju s hvataljkama.



Najbolja ženska ekipa su tenisačice Teniskog kluba Franjo Punčec koje su viceprvakinje Hrvatske. Najbolja muška ekipa je seniorska momčad Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal Črečan koja je prošle godine osvojila 5. mjesto u 1. hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

Priznanja za perspektivne sportaše dobili su: Antonio Stanković i Vanja Marciuš (OK Međimurje Centrometal), Ena Car (ŽRK Zrinski), Igor Kolarić (KK Željezničar Čakovec), Lea Ružić i Sabina Hegeduš (GK Marijan Zadravec Macan), Borna Vadlja i Luka Črep (BK Međimurje), Matija Žnidarić (AK Nedelišće), Dominik Verli (AK Međimurje), Marko Horvat (ŠRD Som Kotoriba), Karla Mesarek, Marta Mesarek i Valentina Dolenec (ŠRD Ostriž Novakovec), Teo Kečkeš (KK Globus) i Mihael Sirc (KK Mala Subotica).



Posebne nagrade za uspjehe u sportu invalida primili su: Igor Štefičar (AK Međimurje), Nenad Vrbanec, Stjepan Šarić, Tomica Trupković i Dalibor Međimurec (OIT MŽ i Klub Mura) te Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće.

Najviša županijska godišnja sportska priznanja Franjo Punčec primili su Stjepan Koraj (Atletski savez Međimurja), Vladimir Kramar (Međimurski rukometni savez), Nada Hoblaj (Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve), Antun Mikac (Odbojkaški savez Međimurja) i Sanja Delladio (GK Marijan Zadravec Macan).

Nagradu za fair – play dobio je Stolnoteniski klub Donji Kraljevec koji je pristao odigrati utakmicu, iako gostujuća ekipa Čakovec 4 nije došla na susret te su u konačnici zbog toga ispali iz lige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije