Dani kruha u Tehničkoj školi Čakovec

Svojom je spremnošću da kreativno radi s jesenskim prirodnim materijalima, 1. A razred razveselio učenike i djelatnike Tehničke škole Čakovec. “Neka kreativnost uđe na sva vrata! Neka se stari talenti pokažu i otkrivaju novi.” bio je moto naše radionice povodom Dana kruha. Pozvali smo i fra Marka Pustišeka na sat vjeronauka u 1. TG razred. Svoje dojmove vezane uz gostovanje fra Marka zapisali su:

Luka Horvat

Meni se posjet fra MArka jako svidio jer sam iz prve ruke saznao da svijet nije idiličan. Fra Marko nam je pokazao kako žive djeca naše dobi i oni mlađi u Peruu. Oni sami rade poslove koje kod nas većinom rade odrasli muškarci. Na fotografijama se vidjelo da su ta djeca, usprkos svemu, sretna.

Leon Šopar

14. listopada posjetio nas je fra Marko. On je prije par godina svoje ljetovanje proveo u misiji u Peruu. Od samog početka sam znao da će biti siromaštva, ali ipak sam doživio šok. Nakon filma zaključili smo što bi trebali cijeniti u životu i da su to prijatelji, obitelj i duhovno bogatstvo.

Jakov Šlezak

Zaista možemo biti sretni što imamo toliko obilja u kojem živimo! U Peruu posao ne zaobilazi ni djecu. Na moje veliko čuđenje, ta su djeca sretna i ne jadikuju. Zato se ponekad zapitajmo jesu li nam sve ove stvari potrebne – razne spravice, mobiteli, laptopi,… Ova djeca su nam pravi primjer sreće bez materijalizma. (MO)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije