Poticanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Gospodarskoj školi

>> Poticanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Gospodarskoj školi

Učenici Gospodarske škole iz Čakovca, Srednje škole Arboretum Opeka i Srednje gospodarske škole Križevci od 6. do 10. mjeseca 2015. godine sudjelovali su u Erasmus +, K1 projektu pod nazivom Inter-Agro-Flora koji je odobren od Agencije za mobilnost i programe EU u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2015. godinu.

Na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore projektni prijedlog konzorcija Gospodarske škole Čakovec, Srednje škole Arboretum Opeka i Srednje gospodarske škole Križevci prihvaćen je i Agencija za mobilnost i programe EU dodijelila mu je financijsku potporu u iznosu od 174.634,00 EUR. Projekt je započeo 1. lipnja 2015. godine i traje do 31. svibnja 2015. godine.

Nositelj projekta je Gospodarska škola iz Čakovca, a projekt je namijenjen učenicima poljoprivrednih zanimanja s ciljem stjecanja i povećanja stručnih i poduzetničkih kompetencija, upoznavanje novih tehnologija u proizvodnji, povećanja samostalnosti, bolje međukulturalne komunikacije, upoznavanja kultura, načina života i običaja zemlje domaćina.

Učenici su stručnu praksu, u trajanju od 14 do 21 dan, obavljali u inozemnim poduzećima i školama, a u projekt je uključeno 94 učenika poljoprivrednih zanimanja.

Inozemni partneri koji sudjeluju u projektu su:

Ocean Orchids iz Dobrovnika u Sloveniji, SODR w Modliszewicach iz Poljske, Dionisios Agricultura Biologica iz Španjolske, Biotehniški center Naklo iz Slovenije, Istituto Tecnico Statale Ignazio Calvi iz Italije i Konig GbR iz Njemačke.

Njihova iskustva zabilježena kroz slike i kratke video isječke možete vidjeti i na Facebook stranici – javna grupa Inter-Agro-Flora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije