Projekt ‘Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista’

>> Projekt “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”

U okviru projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista”, ravnateljica škole Bosiljka Vinković-Kukolić i profesorice Ivana Borković Novak i Tatjana Frančić-Mikulić boravile su od 8. do 10. listopada 2015. na studijskom putovanju u Palermu na Siciliji.

Glavni nositelj projekta je Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar koja je organizirala studijsko putovanje za članove radne skupine za izradu kurikuluma socijalnog poduzetništva. Predstavnici radne skupine su Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Srednja škola Koprivnica, socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca i Pružimo ruke iz Bjelovara te predstavnici Studentskog poduzetničkog inkubatora Sveučilišta u Zagrebu.

U Palermu su članovi radne skupine prisustvovali stručnom predavanju o socijalnom poduzetništvu na Ekonomskom fakultetu, posjetili su poduzetnički inkubator te socijalnu zadrugu Libera Terra koja se bavi organskim uzgojem, proizvodnjom organskih prehrambenih proizvoda i vina te održivim agroturizmom. Cilj i namjena studijskog putovanja bila je prikupiti saznanja o položaju i načinima razvoja socijalnog poduzetništva u Italiji kao i o funkcioniranju zadruga iz tog područja čiji se rad razvija na imovini konfisciranoj osuđenim mafijašima (zakonom donesenim 1996. omogućeno je korištenje te imovine neprofitnim organizacijama uz uvjet da doprinose dobrobiti zajednice). Time socijalno osjetljivi projekti dobivaju kapital za start up te se omogućava zapošljavanje socijalno ugroženih osoba.

Ovaj projekt financira Europski socijalni fond, a projektom će se izraditi dio kurikuluma za predmet Poduzetništvo u zanimanju komercijalist u trećem i četvrtom, a eksperimentalno će se provoditi u školama u tri županije obuhvaćene projektom. (Tatjana Frančić-Mikulić, prof.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije