Obilježeni Dan očuvanja biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode

>> Obilježeni Dan očuvanja biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Područonj

U srijedu, 20. svibnja 2015. godine, Područna škola Novo Selo Rok u sklopu I.OŠ Čakovec u suradnji s udrugom Biovrt – u skladu s prirodom obilježili su Dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode koje u Hrvatskoj obilježavamo 22. svibnja.

Na zajedničkoj radnoj akciji, učenici, učiteljice, nekoliko majki djece i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor zajednički su uredili dio cvjetnjaka i posadili cvijeće i začinsko bilje koje je donirala udruga Biovrt i roditelji djece, a koje privlači pčele.

Tokom same akcije predsjednica udruge Silvija Kolar-Fodor naglasila je nužnost čuvanja pčela i koliko su one bitne radi oprašivanja velikog dijela biljaka koje koristimo za uzgoj hrane i kako ovisimo o pčelama. Trenutno smo svjedoci velikog smanjivanja broja pčela i njihovom pomoru radi masovne upotrebe pesticida, pa je svaki naš napor i akcija za njihovo očuvanje bitno.

Zahvaljujemo i poduzeću Eko međimurje d.d. čijom smo donacijom kupili vrtlarski alat i vrtlarsku opremu za učenike Područne škole Novo Selo Rok, zahvaljujući kojemu je ovo samo tek prva od mnogo zajedničkih akcija sadnje i učenja o organskom vrtlarenju u školskom vrtu u organizaciji udruge Biovrt i I OŠ Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije