Iva Marciuš iz OŠ Prelog prva u online kvizu o Drugom svjetskom ratu

Učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske imali su prilike sudjelovati u 1. online kvizu o Drugom svjetskom ratu. Obzirom da svijet ove godine obilježava 70. godišnjicu pobjede nad fašizmom kviz je proveden pod nazivom “70 godina od pobjede”.

Organizatori kviza su Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Kviz je proveden uz upotrebu CARNetovog sustava za udaljeno učenje Loomen na koji se učenici prijavljuju korištenjem AAI@EduHr sustava identifikacije.

Svaki natjecatelj je rješavao novi ispit koji se kreira slučajnim odabirom sustava Loomen iz baze pitanja. Pitanja je pripremio stručni organizacijski odbor u sastavu Milivoj Dretar, prof., Miljenko Hajdarović, prof., Višnja Matotek, prof., Snježana Odak-Hrkač, prof. i Sanja Drakulić, prof..

Članovi stručnog odbora su aktivni nastavnici povijesti, geografije i drugih predmeta s deset i više iskustva rada u osnovnim i srednjim školama. Za sudjelovanje u natjecanju se prijavilo 188 učenika iz gotovo svih hrvatskih županija.

Rezultati

Natjecanju su pristupila 134 natjecatelja od kojih 76 u kategoriji osnovne škole i 58 u kategoriji srednjih škola. Prosječna ocjena svih pokušaja u kategoriji osnovne škole je 71% točnosti, a prosječna ocjena svih pokušaja u kategoriji srednjih škola je 72% točnosti. Najviši postotak u kategoriji osnovne škole je bio 100% točnosti, a najniži 23,33%.

U kategorji osnovne škole najbolja je bila učenica OŠ Prelog Iva Marciuš (mentorica Mirjana Vlahek) koja je za 7 minuta i 7 sekundi imala točnost od 100 %.

Najviši postotak u kategoriji srednje škole je bio 100%, a najniži 36,67% točnosti. Tu je najbolja bila Luca Zaninović (mentorica Jasminka Pajić) koja je također imala točnost od 100 % u vremenu od 4 minute i 54 sekunde.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u kvizu i posebne čestitke najboljima! Svi sudionici i mentori će na e-mail primiti potvrde o sudjelovanju, a najboljima će biti uručene nagrade. Pobjednici po kategorijama će biti nagrađeni u sklopu proslave 70. godišnjice pobjede 9. svibnja 2015. u Zagrebu. Više o kvizu saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije