SŠP: S posljednjom zagonetkom najbolji u državi

Prošlog tjedna je OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru bila domaćin državnog natjecanja LIK – natjecanja za učenike gimnazija, osnovnih škola te škola primijenjenih umjetnosti iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.

Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u dvije kategorije. U kategoriji A su bili prikazani radovi učenika osnovnih škola, gimnazija i škola primijenjenih umjetnosti u slikarskim tehnikama i instalacijama.

U kategoriji B učenici škola primijenjene umjetnosti radili su crtačku animaciju, a gimnazije su pisale esej iz likovne umjetnosti.

Na natjecanju je bilo 50-ak natjecatelja, a tema natjecanja bila jePosljednja zagonetka.

Učenici naše škole osvojili su izvrsna mjesta. Tako jeIvana Vadlja, učenica 3. razreda gimnazije, osvojila 1. mjesto u kategoriji B i 2. mjesto u pisanju eseja na zadanu temu, aLuka Šestanosvojio je sa svojim radom 3. mjesto. Mentorica je profesorica Kristina Jančeckoja je ujedno i njihova razrednica.

Ivanin rad je ready made – zgotovljeni neumjetnički predmet koji postavljen u galeriju dobiva novo značenje. Svoj rad Ivana posvećuje umjetniku Damienu Hirstu koji u ogromnim vitrinama izlaže preparirane životinje postavljajući pritom pitanja o postojanju. Ivanina mini instalacija popraćena je citatom J.-P. Sartrea. Naslov djela jeMeaning of life.

Luka je izlagao grafičku animaciju na temuZagonetka. Naziv njegova djela je What is life? a radi se o geometrijskim oblicima koji se izvrću uz glazbenu podlogu u trajanju od 3 minute. Na kraju Luka daje svoj ne/odgovor –Life is an enigma.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije