Uspjeh učenika OŠ Vladimira Nazora Pribislavec u natječaju “Obitelj”

>> Uspjeh učenika OŠ Vladimira Nazora Pribislavec u natječaju “Obitelj”

Književno, likovno i fotografsko stvaralaštvo iz područja vjeronauka učenika u osnovnim školama Varaždinske biskupije» je natječaj kojemu je želja bila potaknuti učenike na izražavanje vjerskih sadržaja kroz stvaralačko izražavanje na području likovnog i književnog izričaja s ciljem poticanja kreativnosti i njegovanja estetske dimenzije u vjerskom odgoju i obrazovanju.

Ovogodišnja tema bila je “Obitelj”. Vezana uz Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 19.travnja 2015. na Trsatu. Ovom temom se pridružujemo pripravi za spomenuti nadolazeći susret kroz promišljanje i stvaranje likovnih, književnih i fotografskih radova o otajstvu obitelji koja je znak Boga te kao takva, kroz darivanje i prihvaćanje života , utjelovljuje Božju sebedarnu ljubav.

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec i ove se godine uključila u natječaj ” Obitelj” ,te postigla izvrsne rezultate,a mentorica im je bila vjeroučiteljica Miroslava Novak.

Od prijavljenih književnih i fotografskih radova, nagrađeni i pohvaljeni su radovi učenica Ane Lesar (5.r), Tanje Bogdan (4.r) i Lorene Balog (3.r) .

Otvorenje izložbe nagrađenih i pohvaljenih radova bilo je 30.ožujka 2015. godine u Varaždinskoj katedrali, gdje je svim prisutnim učenicima nagrade i priznanja dodijelio biskup msgr. Josip Mrzljak.

Osim što su primile pohvale,učenice su sa svojom mentoricom uputile na kratko razgledavanje i upoznavanje baroknog grada Varaždina. Nekima je to bilo prvi dolazak u taj grad. Uživali smo u šetnji,razgledavanju, a djevojke su radosn, uzbuđeno i s puno dojmova pjevušile. Kako nam je bilo možete pogledati u glareiji fotografija. Svima iskrene čestitke!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije