Natjecanje učenika TŠČ-a

Slijedom tradicije, u siječnju i veljači u Tehničkoj školi Čakovec održavaju se školska natjecanja u općeobrazovnim i strukovnim područjima.

Godinama bilježimo uspjehe naših učenika koji svojim plasmanima Školu ponosno predstavljaju na daljnjim razinama natjecanja – županijskim, međužupanijskim i državnom.

Natjecanja učenika u području računalstva

Tehnička škola Čakovec u petak, 20. veljače 2015. bila je domaćin županijske razine natjecanja Infokup 2015. Ove su godine natjecanja za osnovnu i srednju školu razdvojena, pa se u našoj Školi natjecalo 36 učenika iz 5 srednjih škola Međimurske županije. Najbolje rezultate – s osvojena četiri prva mjesta, postigli su učenici Tehničke škole Čakovec Karlo Kovačić, Filip Budiša, Vanja Karanović i Leon Furdi.

Učenici su se natjecali u 3 kategorije: ALGORITMI – programiranje, razvoj softvera i osnove informatike. Rad učenika Vanje Karanovića Izrada Softverskog Emulatora (GameBoy) predložen je za državno natjecanje. Njegov mentor je profesor Krešimir Kočiš.

Učenik 3. razreda smjera tehničar za računalstvo Nikola Jambrović u vrlo je jakoj konkurenciji učenika trećih razreda postigao 13. rezultat u Republici Hrvatskoj. Nažalost, ostao je drugi “ispod crte” i nije pozvan na državno natjecanje.

Na državno natjecanje plasirao se i Karlo Kovačić čiji je rezultat u kategoriji Algoritmi – programiranje bio 4. u Republici Hrvatskoj. Njegova mentorica je mr. sc. Kristinka Blažeka.

Učenici i njihovi mentori trenutno se nalaze u Primoštenu i svojim se znanjem bore za prva mjesta.

Natjecanja učenika u području strojarstva

Ove je godine, 23. siječnja održano školsko natjecanje iz obrazovnog sektora strojarstva.

Unatoč mnogobrojnim školskim obvezama, na natjecanje se prijavilo 32 učenika u 8 različitih disciplina.

Na međužupanijska natjecanja koja su se održala 20. veljače u Zagrebu plasirala su se po dvojica najuspješnijih učenika u sljedećim kategorijama:

Dizajniranje računalom AutoCAD

  • Matija Pongrac, 3.ST1
  • Nikola Borko, 3.ST1

Dizajniranje računalom CATIA

  • Kristijan Nemec, 4.ST1

Mehanika

  • Jurica Petković, 3.ST1
  • Leon Božek, 3.ST1

Strojarske konstrukcije

  • Benjamin Belić, 4.ST1
  • Ivan Farkaš, 4.ST1

CNC tokarenje

  • Luka Lesjak, 4.ST1

CNC glodanje

  • Viktor Herman, 4.ST1

Učenici su i ovaj put uspješno predstavili našu Školu i ostvarili vrlo dobre rezultate. Benjamin Belić i Ivan Farkaš iz 4.ST1 razreda plasirali su se na državno natjecanje iz strojarskih konstrukcija koje će se ove godine održati u Osijeku.

Direktno sa školskog natjecanja na državno plasirali su se učenici u sljedećim disciplinama:

Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže

  • Justin Balaž, 3.S1

Tehničar za mehartoniku

  • Manuel Hutinec, 4.ET1

Koordinatorica natjecanja iz područja strojarstva u našoj Školi je profesorica Jasminka Jelačić.

Kemija, geografija, drama, čitanje…

Osim što naši učenici osvajaju prva mjesta u strukovnim natjecanjima, ništa manje dobri nisu niti u natjecanjima iz općeobrazovnih predmeta.

Županijskim prvakom možemo se pohvaliti i u području geografije. Naš Hrvoje Novak, učenik 2. razreda tehničke gimnazije, bio je najbolji u konkurenciji s gimnazijalcima četvrtih razreda. Zavidno 4. mjesto osvojio je i Tomislav Tomašić. Još uvijek iščekujemo hoće li njihov plasman biti dovoljan za odlazak na državno natjecanje koje će se održati u travnju.

Tehnička škola Čakovec ove je godine bila domaćin županijske smotre LiDraNo. Nastupili su učenici šest srednjih škola Međimurske županije u 15 pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa. Naša dramska družina i ove je godine izborila odlazak na državnu smotru koja će se održati u Šibeniku. Tamo će svoje glumačke kvalitete pokazati Ružica Marković i Ivan Modrić u scenskom nastupu naziva Nema frke, a bodrit će ih njihova mentorica, profesorica Nevenka Mlinarić.

Na državnoj razini natjecanja u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole natjecat će se i naš gimnazijalac Tomislav Tomašić. On je jedan od 122 učenika u Republici Hrvatskoj koji su plasirani na najvišu razinu. Natjecanje će se održati 20. ožujka 2015. godine. (TS)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije