Najmozgovi kotoripske škole su Nika Buljan i Lena Maria Ludaš

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba je povodom Tjedna mozgova (16. do 21. ožujka) treću godinu za redom organizirala polufinalno i finalno natjecanje imena Mozganje 2015. koje je osmislila školska psihologinja Martina Katar, prof.

Sama završnica natjecanja održana je u srijedu 18.ožujka, a u nju su se kod učenika razredne nastave plasirali: Dorotea Tilošanec 1.a r., Emili Sabol 2.b r., Fran Čmrlec 3.a r i Nika Buljan 4. b r. Uz potporu svojih prijatelja oni su rasplamsali moždane vijuge u premetaljkama, labirintima, prepoznavanju različitosti na sličicama, računanju, slaganju mozaika, pitalicama i rješavanju tangrama.

S velikim uzbuđenjem čekalo se zbrajanje bodova, a rezultati su pokazali da je najviše pokazala Nika, iza nje se je plasirala Emili pa Fran i najposlije, najmlađa Dorotea. Svi su oni nagrađeni simboličnim nagradama za trud i plasman.

Nekoliko sati poslije isto natjecanje je provedeno i kod učenika viših razreda u kojem su se natjecali Marin Posavec iz 5.b, Lara Anica Ludaš iz 6.a. Lena Maria Ludaš iz 7.b i Karlo Fundak iz 8.a razreda.

Morali su se iskazati u računanju, izbacivanju uljeza, labirintima, Stroop testu, finoj rimi, o određivanju težine, mozaiku i poznavanju kodiranih naslova.

U rješavanju tako zahtjevnih zadataka najviše je pokazala Lena Maria, drugo mjesto su podijelili Lara Anica i Karlo, a potom se plasirao najmlađi Marin. I oni su nagrađeni prigodnim nagradama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije