Plasman na državno natjecanje INFOKUP 2015.

U sklopu projekta “ŠKOLA MLADIH PROGRAMERA”, sufinanciran od strane “Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa”, kojeg provodi udruga “Mladi informatičari Strahoninca” u partnerstvu s “Međimurskim informatičkim klubom” Čakovec, u suradnji sa školama: Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Strahoninec, OŠ dr.Vinka Žganca Vratišinec te OŠ Ivanovec, djeca se uče naprednim programerskim vještinama iz područja računalnih algoritama, ali i u razvoju računalnih igara.

Članovi polaze posebne pripreme za informatička natjecanja. Kao što smo već pisali, dobar dio naše djece imalo je plasman na županijsku razinu natjecanje “INFOKUP 2015″ koje organizira “Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa” i “Agencija za odgoj i obrazovanje” te suorganizator “Hrvatski savez informatičara”. Županijsko natjecanje Infokup 2015. održalo se 20. veljače 2015. u Tehničkoj školi Čakovec za srednjoškolce i Tehnološko inovacijskom centru za osnovnoškolce.

Među sedmim razredima osnovne škole u kategoriji Algoritmi pobjedu je odnio trostruki državni prvak Martin Josip Kocijan koji se svojim rezultatom plasirao i na državno natjecanje. Svoje programerske vještine Martin stječe u udruzi Mladi informatičari Strahoninca već punih 5 godina pod vodstvom mentora Dejana Drabića, mag.inf. i Miljenka Blažeke, prof. U istoj kategoriji natjecali su se i Mihael Pristav osvojivši drugo mjesto te Lovro Makovec, Tio Špicar i Lana Šprajc koji su dijelili treće mjesto.

U kategoriji šestih razreda pobjedu je odnio Eno Peršić, dok je Fran Meglić osvojio četvrto mjesto.

Među prvim razredima srednje škole prvo mjesto je osvojio Jurica Horvat, drugo Nino Cmrečnjak i treće Luka Habuš.

U kategoriji drugih razreda srednje škole udruge su imale samo jednog predstavnika Juraja Barleka koji je osvojio 4. mjesto.

Nešto žešća konkurencija je bila među trećim razredima srednje škole. Pobjedu je odnio Stjepan Požgaj osvojivši maksimalan broj mogućih bodova. Drugo mjesto je osvojio Livio Benčik, treće Miro Krištofić, a peto Borna Bilas. Stjepan, Livio i Miro su svojim plasmanom među prvih 10 u državi izborili pravo natjecanja na državnom natjecanju u Primoštenu od 16. do 19. ožujka 2015.

Spomenuti natjecatelji su polaznici “Škole mladih programera” – projeka sufinaniranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a kojeg vodi udruga MIS u partnerstvu s Međimurskim informatičkim klubom i u suradnji s OŠ Strahoninec, OŠ Ivanovec, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, III. OŠ Čakovec i Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec.

Ovim putem pozivaju se i ostale Međimurske škole na suradnju kako bi se zajedničkim snagama ostvarivali još bolji rezultati i odgajale generacije budućih informatičara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije