Uvijek ukorak s vremenom

>> Uvijek ukorak s vremenom

Nastavlja se višegodišnja suradnja Tehničke škole Čakovec i osnovnih škola Međimurske županije

Već nekoliko godina, Tehnička škola Čakovec nastavnicima i učenicima osnovnih škola omogućuje da dio nastave tehničke kulture odrade u specijaliziranim kabinetima i laboratorijima. Prvi su ove godine tu mogućnost iskoristili učenici osmih razreda III. OŠ Čakovec koje je u prostor Škole doveo učitelj tehničke kulture Kristijan Ovčarić.

Nastava tehničke kulture provodi se pod budnim okom nastavnika TŠČ-a, inženjera Jasminke Pleh, Darka Mošmondora i Dražena Gašparića.

Učenici su upoznati sa smjerovima koji se mogu upisati u Tehničkoj školi Čakovec, a imali su i priliku obići specijalizirane učionice i laboratorije. U okviru nastave, zadatak učenika je na tiskanu pločicu lemljenjem i odlemljivanjem postaviti elektroničke elemente.

Tehnika omogućuje djelovanje na prirodu u svrhu prilagodbe prirodnih resursa ljudskim potrebama i u konačnici ljudima olakšava svakodnevni život, kako bi imali više vremena za sebe i druge. Sve razvijene zemlje poklanjaju veliku pažnju tehničkom obrazovanju mladih, a kod nas se uvod u područja elektrotehnike, elektronike, strojarstva, graditeljstva i prometa izvodi putem nastave tehničke kulture u osnovnoj školi. Učenicima je ista zanimljiva jer se, umjesto štrebanjem, uči praktičnim radom. (Darko M.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije