“MIS” primio od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta 50.000,00 kuna

Udruga “MIS” primila je od Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta ugovor o bespovratnoj potpori projekta “ŠKOLA MLADIH PROGRAMERA” u visini od 50.000,00 kuna.

Udruga MIS u partnerstvu s udrugom Međimurski informatički klub Čakovec prijavila je spomenuti projekt na javni natječaj ministarstva. Spomenimo da projekt podupiru Grad Čakovec te Međimurska županija. Svakako je standardno neizostavna potpora Općine Strahoninec već 10 godina.

Prostor u kojem udruga djeluje, a koji je dan na korištenje udruzi, temelj je rada udruge. Stvorena partnerstva, stručnost i entuzijazam element su ostvarenja zacrtanog cilja: boljitka djece i mladih. Projektom “ŠKOLA MLADIH PROGRAMERA” izravno se podižu IKT (informacijsko komunikacijske tehnologije) vještine kod školske djece. Potpora samog ministarstva utjecati će na kvalitetu opremljenosti udruge, ali i dostupnosti projektnih aktivnosti većem dijelu djece iz cijele naše županije.Vrijedi spomenuti i suradnju škola na projektu, a koje imaju utjecaj na isti, a to su Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, OŠ Strahoninec, OŠ Šenkovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Vratišinec i OŠ Ivanovec.Potpora Međimurskog IT klastera znak je da i poduzetnici daju značaj našem radu, osobito zbog činjenice da je gospodarstvu neophodno “proizvesti” buduću radnu snagu sa izraženim IKT kompetencijama i vještinama koje su upravo mjerljive na tržištu.

Udruge “MIS” i “MIK” stoga se mogu pohvaliti da njihovi članovi stječu vrhunska i istinska znanja, a svoju kvalitetu dokazuju, osim na natjecanjima iz programiranja, tako i svojim upisima na prestižne fakultete u Hrvatskoj (FER, PMF i FOI).

I ovim putem se zahvaljujemo ministarstvo što su već 4. put uložili u naše ideje, entuzijazam i požrtvovnost. Sve u cilju boljitka djece, jer to je ulaganje koje ima dugoročan pozitivan povrat za društvo u cjelini.

Pozivamo sve škole na suradnju, a osobito da motiviraju roditelje i djecu koja imaju sklonosti matematici i informatici, da se učlane u udrugu radi jačanja svojih izvrsnosti. Svojim radom garantiramo uspjeh!

Projekt su osmislili i prijavili Miljenko Blažeka, Viktor Lazar i Dejan Drabić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije