Dvadeset godina djelovanja Gospodarske škole Čakovec

>> Dvadeset godina djelovanja Gospodarske škole Čakovec

Djelatnici i učenici Gospodarske škole Čakovec 24. listopada 2014. godine obilježili su 20. godišnjicu postojanja škole. Na taj dan pripremili smo prigodnu priredbu i druženje s bivšim djelatnicima, sa srednjoškolskim ravnateljima, gospodarstvenicima i županom Međimurske županije.

Ravnatelj Renato Vinko ukratko je predstavio obrazovne sektore i zanimanja te zanimljivu povijest škole. Naime, mnogi nisu znali da je škola započela s radom školske godine 1994./1995., a u prvi razred upisano je 275 učenika u osam razrednih odjela. Škola u početcima dijeli prostor s Otvorenim sveučilištem, TIOŠ-om i s Graditeljskom školom, a za obavljanje praktične nastave unajmljeno je zemljište kraj Mihovljana.

U toku školske godine 2000./2001., na sjednici poglavarstva Međimurske županije, župan Levačić najavio je izgradnju nove zgrade naše škole na prostoru pokraj Gimnazije i Ekonomske i trgovačke škole u roku od 14 mjeseci. Školsku godinu 2002./2003.obilježilo je polaganje kamena temeljca Gospodarske škole Čakovec – naše nove školske zgrade.

Nakon jedanaest godina podstanarstva, skučenog prostora i snalaženja, krajem školske godine 2004./2005., dočekano je preseljenje u novu, suvremeno opremljenu školsku zgradu. Prošlih trenutaka prisjetio se i prvi ravnatelj, prof. Petar Novački koji je u obraćanju naglasio odgojnu ulogu škole. Matija Posavec, župan Međimurske županije, uputio je čestitku te naglasio prepoznatljivost škole u sudjelovanju na brojnim projektima.

Ravnatelj Renato Vinko istaknuo je da su nam najvažniji uspjeh i zadovoljstvo učenika. Učenici su to i pokazali otkrivši nam svoje talente, vještine i znanja. Kroz cijeli program uspješno su nas vodili Ana Balent i Josip Maček, naš simpatični voditeljski par. Učenice Mateja Kolar, Rebeka Vlašić i Melani Škvorc već su počele graditi temelje manekenske karijere.

Prošetale su u maturalnim haljinama od čipke kojima se na međužupanijskoj smotri Dani odjeće 2014. predstavila učenica Zvjezdana Ignac. U Gospodarsku školu uvijek se rado vraća Elizabeta Cindrić koja svojim glasom uvijek uspijeva pobuditi emocije kod svih slušatelja. Svoju autorsku pjesmu ovim je putem predstavio Matija Horvat iz 3. Cp razreda u suradnji sa svojim bendom.

Također, po prvi put zajedno je nastupio fantastični duo izvrsnih glazbenika- Luka Šoltić iz 4. Lš razreda na gitari i David Blažon iz 1. Kpo razreda na bubnjevima. Naravno, uz to što su učenici Gospodarske škole pravi umjetnici, oni surađuju i s knjigama. Viktor Srpak iz 2. Pt razreda monologom je slikovito opisao svoj odnos prema knjigama.

Također, u školi ništa ne prolazi bez plesa i pokreta. Dramsko-plesna skupina neverbalnom koreografijom pokazala je na koji način provodi slobodno vrijeme. Svi učenici svojim su nastupom oduševili publiku i pridonijeli ovom svečanom obilježavanju 20. godišnjice postojanja škole.

Nakon priredbe, svi uzvanici mogli su prolistati školski Bilten, prošetati školom, pogledati učeničke radove i vidjeti način rada u Gospodarskoj školi, a učenici su im u znak zahvale i sjećanja na ovaj dan podijelili jabuke u unikatnim torbicama koje su sami izradili.

Za desetak godina s nostalgijom ćemo se prisjećati ovog dana, a tada će na pozornici biti neki novi klinci Gospodarske škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije