Suradnja škole i privrede

>> Suradnja škole i privrede

Tehnička škola Čakovec oduvijek kvalitetno surađuje s međimurskim poduzetnicima, a najnovija takva suradnja urodila je novim prostorom i opremom koji učenicima omogućuju kvalitetniju izobrazbu u područjima njihovih struka

Kad je prije dvije godine profesor Zlatko Leček počeo formirati laboratorij mehatronike u školskoj radionici, vjerojatno nitko od nas ni slutio nije da će taj prostor uskoro biti premalen za sve ideje koje su se razvile i svu opremu koja je nabavljena. Tijekom ljetnih praznika građevinskim su radovima dotadašnje učionica i alatnica spojene u jedan funkcionalni prostor koji je tim profesora, pod vodstvom profesora Lečeka, osmislio, uredio i opremio. U novom je laboratoriju profesor Silvio Štefanac instalirao deset računala nužnih za upravljanje mikrokontrolerima i drugom opremom koja se tamo nalazi.

Za opremanje prostora, osim ideja i opreme koju je kupila Škola, opremu su darovale i dvije međimurske tvrtke: Varga Elektronik d.o.o. iz Draškovca i Vist d.o.o. iz Čakovca. Osim opreme i sugestija, te dvije firme Tehničkoj školi Čakovec – učenicima i njihovim profesorimanude i mogućnost suradnje na zajedničkim projektima, od kojih neki mogu biti i teme završnih radova učenika. Te dvije tvrtke nalaze se i na popisu tvrtki u kojima učenici TŠČ-a odrađuju stručnu praksu, a nakon završetka školovanja, nude im mogućnost zapošljavanja.

S obzirom na tehnologiju koja se danas brzo mijenja, a znanja zastarijevaju, cjeloživotno obrazovanje je nužnost. Učenicima (kao i njihovim nastavnicima) normalno je da kontinuirano prate napredak u svijetu tehnologije, da se školuju i uče. Osiguran posao već imaju! (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije