mladi i nadareni

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Bronce s državnog natjecanja za Brunu Horvata i Mihaela Mezgu

U Republici Hrvatskoj po prvi je put održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

Da smo u vrhu mladih hrvatskih strojara i računalaca pokazali smo i ove godine. Naši učenici strojarskih i računalnih usmjerenja Mihael Mezga iz 4. ST i Bruno Horvat iz 3. RT, vođeni mentorima Pericom Hajdarovićem, mag. ing. mech, i Krešimirom Kočišem, dipl. ing. rač., svojim su znanjem zablistali na tronu s najboljima.

U disciplini Izrada programskih rješenja treće mjesto osvojio je naš tehničar za računalstvo Bruno Horvat. Osim odličnog konačnog proizvoda, Bruno je sakupio velik broj bodova i u drugim koracima natjecanja koji su se bodovali (organizacija posla i samostalno upravljanje, komunikacijske vještine i međuljudski odnosi, rješavanje problema, inovacija i kreativnost, analiza i oblikovanje, razvoj i testiranje softverskih rješenja te izrada dokumentacije).

U disciplini Strojarska tehnologija broncu je osvojio naš strojarski računalni tehničar Mihael Mezga. Natjecanje je trajalo tri dana, a tema discipline bila je Dizajniranje strojnih elemenata u CAD softveru te izrada tehnološke dokumentacije. Natjecanje se sastojalo od tri modula – Dizajniranje 2D u 3D, Dizajniranje – model u 3D i Tehnološka dokumentacija.
Detaljno definirano ocjenjivanje učenika s razrađenim nizom kriterija, potkriterija i aspekata ocjenjivanja pokazalo se kao dobra formula za uspjeh učenika Tehničke škole Čakovec. 

Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. po prvi je put održano u Republici Hrvatskoj. Na natjecanju u više od 40 strukovnih disciplina koje se održavalo od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu sudjelovalo je oko 430 učenika. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije