Izvanredni rezultati na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi

Na upravo završenoj 8. srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Dresdenu, u Njemačkoj, sudjelovalo je 60 učenika iz 10 srednjoeuropskih država: Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Hrvatske.

Republiku Hrvatsku predstavljali su sljedeći učenici:
Domagoj Bradač, XV. gimnazija, Zagreb,
Kristian Vedran Budrovčan, XV. gimnazija, Zagreb,
Ivan Lazarić, Gimnazija Pula, Pula,
Lukas Novak, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Čakovec,
Josip Pupić, XV. gimnazija, Zagreb,
Kristijan Štefanec, XV. gimnazija, Zagreb.

Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva.
Na ekipnom dijelu natjecanja, Hrvatska je bila treća u konkurenciji 10 država te su svi učenici hrvatske ekipe nagrađeni brončanim medaljama.

Na pojedinačnom dijelu natjecanja, Ivan Lazarić iz Pule osvojio je zlatnu medalju i prvo mjesto, kao jedan od dva učenika koji su u potpunosti točno riješili sve zadatke. Ovo je prva zlatna medalja za Hrvatsku otkad postoje Srednjoeuropske matematičke olimpijade, a i rezultati ostalih učenika su izvanredni. Po prvi put svi naši predstavnici su osvojili medalju – Domagoj Bradač i Kristian Vedran Budrovčan osvojili su srebrne, a Lukas Novak, Josip Pupić i Kristijan Štefanec brončane medalje.

O iznimno velikom rezultatu govori i činjenica da je zbroj bodova svih članova hrvatske ekipe na pojedinačnom natjecanju najveći u konkurenciji svih država koje su sudjelovale na Olimpijadi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije